Nova vozila i ultrazvučni aparati za Dom zdravlja ''Novi Sad" (FOTO)

Nova vozila i ultrazvučni aparati za Dom zdravlja ''Novi Sad" (FOTO)

Vredne donacije za efikasniji i bezbedniji rad gradske zdravstvene ustanove.

Dom zdravlja ''Novi Sad'' bogatiji je za dva nova ultrazvučna aparata u objektu ''Liman IV'', ali i za pet automobila za Službu kućnog lečenja, javljeno je danas iz pres službe Grada.

Putem programa investicionih aktivnosti i tekućeg održavanja za 2017. godinu jedan ultrazvučni aparat, vrednosti blizu šest miliona dinara, obezbedio je Grad Novi Sad i smešten je na odeljenje RTG dijagnostike, a drugi, koji se koristi i za pregled glave prevremeno rođene dece, donacija je kompanije ''Gas invest'' doo iz Beograda u iznosu od oko četiri miliona dinara.

- Važno je da su lekari zadovoljni opremom najnovije kategorije koja je bila preko potrebna pedijatrijskom odeljenju. Vrednost vozila koje smo nabavili je sedam i po miliona dinara, a plan je da nabavimo i uređaj za mamografiju, ali i za proveru gustine kostiju, jer su nam na to skrenuli pažnju iz Doma zdravlja ''Novi Sad''. Radimo na pripremi projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju objekta ''Liman IV'', koja nije rađena od njegove izgradnje, a vrednost te investicije je oko četiri miliona evra. Takođe, pripremamo i dokumentaciju za radove na zgradi na Novom naselju, a sve uz podršku Кancelarije za javna ulaganja Vlade Republike Srbije – naglasio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.Direktor JP ''Srbijagas'' Dušan Bajatović rekao je da je Dom zdravlja ''Novi Sad'' dobio pozitivnu ocenu i od stručne javnosti i od korisnika usluga.

- Zadovoljan sam što sam mogao da pomognem, a rekao sam da do sličnog iznosa, u prvom kvartalu iduće godine, možemo obezbediti još jednu donaciju, i videću da i pojedina preduzeća koja sarađuju sa ''Srbijagasom'', možda i sam ''Srbijagas'' budu donatori za još deo opreme koji se nalazi na spisku potreba Doma zdravlja ''Novi Sad'' – istakao je Bajatović.

Direktor Doma zdravlja ''Novi Sad'' prim. dr Veselin Bojat rekao je da je zahvaljujući Gradskoj upravi, i u ovom slučaju Dušanu Bajatoviću, zamenjen gotovo 16 godina star ultrazvuk kojim su rađeni pregledi kukova kod beba.

Služba kućnog lečenja moći će da koristi pet novih automobila – od kojih su četiri automobila marke ''Ford fiesta'', a jedan je ''Ford fokus'' – i, kako su rekli u Domu zdravlja ''Novi Sad',' to će doprineti njenom efikasnijem i bezbednijem radu. 

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan