Novac za nauku iz budžeta Vojvodine na računima sportskih udruženja

Novac za nauku iz budžeta Vojvodine na računima sportskih udruženja

Na konkursu za sufinansiranje projekata kod Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost novac su dobila i udruženja građana koja se bave sportom, kao i Udruženje rezervnih vojnih starešina.

Kako je objavio Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE) među onima koji su dobili novac iz budžeta su organizacije poput Vojvođanskog bokserskog saveza, Kluba malog fudbala, Košarkaškog saveza Novog Sada, Organizacije rezervnih vojnih starešina, Univerzitetskog sportskog saveza Novog Sada, prenosi “Danas”.

Strukovni pokrajinski sekretar Zoran Milošević rekao je da projekti navedenih organizacija “vrednosno sublimiraju naučnoistraživačku i sportsku delatnost i promovišu ličnosti koje su od značaja u vaspitno- obrazovnom radu“. U istraživanju VOICE-a stoji da je Univerzitetski sportski savez Novog Sada (USSNS) na konkursu dobio čak sedam miliona dinara od resornog pokrajinskog sekretarijata za ono što su na svom sajtu reklamirali kao “Skijanje na Kopaoniku“, a za potrebe konkursa uobličeno je u projekte “Zimske edukativne i rekreativne aktivnosti studenata u zimskom semestru“ i “Zimske edukativne i rekreativne aktivnosti studenata u letnjem semestru“, navodi “Danas”.

Projekat predstavlja skup organizovanih edukativnih aktivnosti, propraćenih rekreativnim i zabavnim sadržajima, za 125 najbolje rangiranih studenata visokoškolskih ustanova na području AP Vojvodine, koji se prijave na konkurs ovog projekta, rekao je za VOICE predsednik USSNS-a Marko Gušić.

Detaljnije o ovoj temi možete pročitati ovde.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)