NOVAKOVIĆ GAŠIĆU: Postoji li razlog što u upravi Vojvodine sede kriminalac i prvi čovek BIA za NS

NOVAKOVIĆ GAŠIĆU: Postoji li razlog što u upravi Vojvodine sede kriminalac i prvi čovek BIA za NS

Borislav Novaković, potpredsednik Narodne stranke i bivši gradonačelnik Novog Sada uputio je otvoreno pismo direktoru BIA Bratislavu Gašiću, a "povodom činjenice da u Upravnom odboru FK Vojvodine zajedno sede i sarađuju načelnik BIA za Novi Sad Nikola Vasiljević i osuđivani kriminalac Slobodan Milutinović Snajper".

Novaković je Gašiću postavio nekoliko pitanja:

• prvo – postoji li etički i profesionalni razlog zbog kog mislite da je opravdano što u istom sportskom kolektivu sede prvi čovek BIA za Novi Sad i jedan od vodećih kriminalaca?

• drugo - da li ovakvo stanje stvari doprinosi strogoj profesionalnoj distanci koju BIA mora imati prema bilo kom pripadniku kriminalnog miljea?

• treće - obaveštenoj javnosti nije nepoznat lično dobar odnos, koji kroz svoju saradnju pokazuju Nikola Vasiljević i Slobodan Milutinović Snajper.

Novaković smatra da je u pitanju "sramotno i opasno ruganje pravu i pravdi" i pita Gašića kako, kao čelni čovek BIA, objašnjava ovu "skandaloznu vezu"

• četvrto - pošto učešće u Upravnom odboru fudbalskog kluba podrazumeva obezbeđivanje i raspodelu finansijskih sredstava, da li je učešće činovnika bezbednosne zajednice u ovakvim upravljačkim telima korisno i pametno?

On zaključuje da je "sprega kriminalizovanog vrha gradskih vlasti i organizovanog kriminala u Novom Sadu postala potpuno neskrivena i očita".

Napominje da je poslednji je trenutak da se reaguje, "u protivnom bismo uskoro mogli slušati novosadsku verziju igranja fudbala bez šutiranja lopte".

BIA u tom procesu treba da predstavlja dobar, a ne kao sada, zbog nepromišljenog ponašanja novosadskog načelnika, loš primer – navodi se na kraju otvorenog pisma upućenog direktoru Bezbednosno-informativne agencije.

Oceni vest:
12
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Raško

  pre 1129 dana i 11 sati

  A odakle mu je pisao? Iz Soluna?

  Oceni komentar:
  7
  1
 • Vojvodina

  pre 1129 dana i 10 sati

  Svaka čast g.Novakovicu...sve ste upravu...ovo je nevidjeno...

  Oceni komentar:
  1
  10
 • Vojvodina

  pre 1129 dana i 10 sati

  Strašno

  Oceni komentar:
  0
  11
 • Offsider

  pre 1127 dana i 9 sati

  Bilj ste na vlasti, mogli ste da ih pocistite ali niste imali vremena od klepanja....sad se pravish pametan....jel vi stvarno mislite da vas neko shvata ozbiljno?

  Oceni komentar:
  0
  0