Novi mural krasi ugao Vojvođanske i Puškinove ulice

Novi mural krasi ugao Vojvođanske i Puškinove ulice

Novi Sad je bogatiji za još jedan mural. Jedan od naših najpriznatijih muralista – svetski priznati umetnik Artez – oslikao je zid zgrade kod Limanske pijace, koja se umetnički uklapa u ambijent, i šalje pozitivnu poruku. To je treći po redu ulični rad udruženja građana "Lančana reakcija", prenosi "RTV".

Ugao Vojvođanske i Puškinove od danas će drugačije takoreći komunicirati sa svojim prolaznicima, stanarima kraja, i posetiocima Limanske pijace – ali i sa ostalim radovima njegovog autora, jednog od naših najpriznatijih uličnih umetnika, koji murale crta po celom svetu.

Kako prenosi "RTV", mural pod naslovom "Keep Growing" – odnosno "Nastavi rasti" – izabran je među 30-ak umetničkih ideja prijavljenih na konkurs udruženja građana "Lančana reakcija", koje je do sada realizovalo crtanje dva murala u Novom Sadu – nakon prekrečavanja murala francuskog uličnog umetnika Remeda kod Riblje pijace, u martu ove godine. Ono što je takođe veoma bitno, jeste da su sami stanari zgrade birali pobednika konkursa, odnosno, idejno rešenje koje će krasiti njihovu zgradu – i čitav kraj.

U udruženju građana "Lančana reakcija" ističu da crtanje murala realizuju organizovanjem i održavanjem događaja na kojima sakupljaju sredstva, ali i dobrovoljnim donacijama građana kojih je kažu sve više – i dodaju da im se Tehnološki fakultet obratio sa namerom da svojim znanjem i tehnologijom zaštite ovaj mural za narednih deset godina.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan