Novi način kažnjavanja od strane Parking servisa

Novi način kažnjavanja od strane Parking servisa

Pokušaj odnošenja vozila "pauk" službom "Parking servisa" naplaćivaće se 3.000 dinara od petka, 27. maja.

Gradsko veće je 23. februara posle javnog uvida promenilo Odluku o ceni parkiranja, uklanjanja motornih vozila i postavljanju uređaja kojima se sprečava odvoženje vozila time što je dodalo novu tačku broj 11 - "pokušaj uklanjanja nepropisno parkiranog vozila". Ovo je 11. maja potvrdio i Nadzorni odbor Parking servisa, a kako je odluka u Službenom listu objavljena 19. maja, sa rokom primene od osam dana, datum uvođenja novog nameta je petak, 27. Maj, javlja novosadski Radio 021.

Novi način kažnjavanja je objašnjen time da je u Zakonu o komunalnim delatnostima, kao i u članu 296. Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, definisano da će se odnošenje nepropisno parkiranog vozila prekinuti ukoliko na lice mesta, pre odnošenja, dođe vozač.

Ipak, definisano je i to da će vozač snositi sve do tada nastale troškove, što je navedeno i u gradskoj odluci o javnim parkiralištima.

Prilikom intervencije "pauka", a naročito po pozivu građana, često se dešava da se preduzmu prethodne radnje za uklanjanje vozila, ali se u toku tog procesa vozač pojavi na licu mesta. U dosadašnjoj praksi "pauk" je prekidao rad i napuštao lokaciju. Dolazak radnika i vozila na lokaciju, kao i prethodne radnje za uklanjanje vozila iziskuju troškove Parking servisa. Samo u 2021. godine bilo je 1.767 pokušaja, iz čega vrlo jasno proizilaze i materijalni troškovi Parking servisa – navodi se u odluci u koju je 021.rs imao uvid.

U istom aktu piše i da bi sistem naplate 3.000 dinara podrazumevao uručenje propisne dokumentacije vozaču uz obavezu plaćanja u roku od osam dana.

U odluci se navodi i troškovnik kojim se ukazuje kako je utvrđena cena od 3.000 dinara za pokušaj odnošenja nepropisno parkiranog vozila. Najveći deo sredstava, 52 odsto, ići će na troškove zarada zaposlenih u Parking servisu.

Oceni vest:
10
27

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ns

  pre 566 dana i 10 sati

  Pa ova vest je kao uvodjenje fiskalnih kasa za rad na pijaci. Uvek se placao prekid odnosenja vozila, samo sto se nije dobijao racun, a novac su zadrzavali radnici Parking Servisa.
  Tako da nista novo, navikli smo..

  Oceni komentar:
  2
  95
 • BranislavNS

  pre 566 dana i 10 sati

  Jkp Parking servis je trenutno firma koja po meni najmanje radi (pauk) .Mislim da bi grad Novi Sad trebao da pretrese rad pauk službe, jer se tu može uzeti dobar novac, a stalno ih vidjamo uglavnom prazne da se vozaju po gradu

  Oceni komentar:
  32
  66
 • marica

  pre 566 dana i 8 sati

  "BranislavNS"
  TI SI BOLESTAN ČOVEK
  "F" DIJAGNOZA

  Oceni komentar:
  45
  56
 • Neverni Toma

  pre 566 dana i 8 sati

  Nemaju oni prava da nose ‘samo nepropisno parkiran’ auto. Uvek ih tužite ako vam odnesu! Kazna za nepropisno parkiranje se mora platiti.

  Oceni komentar:
  13
  24
 • Isti

  pre 565 dana i 23 sata

  Fašisti

  Oceni komentar:
  11
  17
 • Neime

  pre 565 dana i 21 sat

  Bravo za bezobrazluk. To znači da će gospoda iz Parking servisa koja je uzurpirala uz pomoć grada parking površine u koje nije ništa uložila sada kružiti gradom i samo pokušavati da ukloni vozila jer je odnošenje ekonomski neisplativo. Mislim da ćete na sudu morati dokazati da ste se iz baze pokrenuli po dotično vozilo u protivnom ćete izgubiti spor. Bravo i za ideju, ipak tamo sedi neko ko razmišlja kako povećati plate, a da se ništa ne radi. Narod je tu da vas ispomogne.

  Oceni komentar:
  9
  55
 • Mita Popov

  pre 565 dana i 21 sat

  Sve sankcije prema vozačima imaju smisla kada ovoaj grad obezbedi dovoljno parking mesta.
  Posebno ispred banaka,suda,gradskih institucija.
  Na mestima gde građani imaju potrebe da obavljaju tekuće obaveze.
  Posebno privrednici od kojih grad živi.
  A oni im odnesu auto jer se nije imao gde parkirati.

  Oceni komentar:
  9
  65
 • prle

  pre 565 dana i 20 sati

  Невероватно, има и коменатора који се буне против увођења реда на улицама.

  Oceni komentar:
  45
  18
 • voper51

  pre 565 dana i 17 sati

  Prvo je potrebno smanjiti broj zaposlenih za 60%, pa će nestati i potreba da se iz "pokušaja uklanjanja nepropisno parkiranog vozila" izdvaja 52% za plate partijski zaposlenih ljudi.

  Oceni komentar:
  1
  48
 • Talandara

  pre 565 dana i 12 sati

  Lepo je to samo da nosite malo i one Mercedese i BMW-e od 50000e ali njih ne smete ni da pipnete sram vas bilo video sam scenu samo su produzili sa paukom

  Oceni komentar:
  0
  42
 • Emily

  pre 565 dana i 11 sati

  A da počiste parkinge za početak i zasade travu na rekonstruisanim parkinzima oko drveća na Bul.Oslobodjenja a ne da ugaziš u blato kada izlaziš iz kola.....Samo gledate da otimate novac od ....lopovi jedni!

  Oceni komentar:
  1
  21
 • Stefan

  pre 565 dana i 10 sati

  A šta ćemo sa automobili a koje ne sme pauk da pokupi, a policija ne sme da napiše kaznu? Konkretno na naselju čovek 15 godina parkira svoja 3 automobila na SRED pešačkog trotoara i kada smo zvali pauk, pitaju za registarski oznake. Kad im kažemo, nikada se ne pojave. Isto tako vlasnik Dalton zgrade na Bulevaru oslobođenja parkira svog dzipa na SRED trotoara, a kad ga mrzi da se penje na trotoar parkira uredno na mesto za invalide. I ni policija, ni pauk mu ne mogu ništa... Toliko o Novom Sadu.

  Oceni komentar:
  1
  46
 • David

  pre 565 dana i 38 minuta

  Jel to nekom trebaju novci firma osnovana sa dva osnovna proizvoda četkicom i kanticom boje. Sve bi bilo u redu da sva vozila kupe ali iz nekog razloga "slučajno" ostavljaju to jest ne diraju teška i "besna" vozila a njihovi "vlasnici" pošteno zaradili preko drugih...

  Oceni komentar:
  0
  12
 • Sloba

  pre 564 dana i 22 sata

  Pa nije stvar kako resiti posledicu vec resiti nedostajuca parking mesta!?

  Oceni komentar:
  0
  7
 • Zoran

  pre 564 dana i 15 sati

  U kažnjavanju ste šampioni, skoro pa perfekcija

  Oceni komentar:
  0
  3
 • Ja

  pre 564 dana i 13 sati

  Selektivno nošenje, Laze Kostica, Petra Drapsina, Sremska, pauk vozilo obiđe par lokala pokupe kafu i sokove a nepropisno parkirana vozila ostaju gde jesu.
  Čast postenim radnicima JKP, koji se na prste jedne ruke daju prebrojati.

  Oceni komentar:
  0
  8
 • Parking servisu

  pre 563 dana i 16 sati

  Obezbedite dovoljno parking mesta u gradu za početak pa onda dižite cene...sramota na ovoliki grad čovek nema gde da parkira automobil u centru.

  Oceni komentar:
  0
  2