Novi Sad beleži stalan rast broja turista: Sve je više posetilaca iz dalekih zemalja

Novi Sad beleži stalan rast broja turista: Sve je više posetilaca iz dalekih zemalja

Tokom perioda maj-avgust, Turistička organizacija Novog Sada je sprovela letnju kampanju pod nazivom "Leto u Novom Sadu", sa ciljem da turistima iz zemlje i regiona predstavi sve zanimjlivosti, znamenitosti, manifestacije i događaje u gradu.

 

Kampanju je za vreme trajanja kako saopštavaju u TONS-u videlo oko milion korisnika društvenih mreža, koji su ostvarili nešto preko četiri miliona interakcija. Najviše pregleda ostvarili su promotivni filmovi "Leto u Novom Sadu" i "Doživi letnji ritam", kao i serijal priča o znamenitim ženama Novog Sada, priče o znamenitostima u okolini Novog Sada i ture razgledanja Novog Sada u organizaciji TONS-a.

Novi Sad od početka 2018. godine beleži porast broja turista i ostvarenih noćenja.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbije na teritoriji Novog Sada od početka godine do jula 2018. godine boravilo je ukupno 118.377 domaćih i stranih turista, što predstavlja porast u odnosu na isti period prethodne godine za 10,2%. Prema istom izvoru u periodu januar – jul 2018. godine ukupno je ostvareno 256.347 noćenja, što predstavlja porast od 25,6%.

S obzirom na to da Novi Sad ima veoma bogatu turističku ponudu tokom letnjih meseci, kada se održava i veliki broj različitih muzičkih festivala i drugih manifestacija, zabeležen je porast broja turista i u julu mesecu. U julu 2018. godine na teritoriji Novog Sada ukupno je boravilo 22.751 turista, što predstavlja porast u odnosu na jul prethodne godine za 12,9%. Ukupno je ostvareno 52.910 noćenja, što predstavlja rast od 13,2% u odnosu na isti mesec prethodne godine.

Novi Sad su tokom jula meseca posetili turisti, kako iz evropskih, tako i iz vanevropskih zemalja. Na osnovu podataka dobijenih od 25 hotela i 4 drugih objekata za smeštaj najviše noćenja ostvarili su turisti iz Srbije, zatim iz Nemačke, Kine, Poljske, Ujedinjenog Kraljevstva, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Austrije. Po noćenjima turista prve tri vanevropske zemlje su Kina, SAD i Australija.

U periodu januar-jul 2018. godine info centre Turističke organizacije Novog Sada posetilo je više od 3.000 turista.

Najveći broj stranaca, dolazi iz Nemačke, zatim Turske, Kine, Rusije, Francuske, Hrvatske, Španije, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Izraela.

Posetilaca i iz Kolumbije: Da je Novi Sad destinacija koja sve više privlači strane turiste govori i činjenica da su nas u julu mesecu posetili i turisti iz dalekih zemalja, kao što su: Ujedinjeni Arapski Emirati, Tajland, Singapur, Kolumbija, Meksiko, Južnoafrička Republika.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan