Novi Sad danas drugi u Srbiji po broju novozaraženih od korone, čak 70 odsto obolelih iz Beograda

Novi Sad danas drugi u Srbiji po broju novozaraženih od korone, čak 70 odsto obolelih iz Beograda

Iako je situacija sa korona virusom danas mirnija nego prethodna dva dana, jedna činjenica se nije promenila – ogroman broj zaraženih dolazi iz glavnog grada.

Naime, kako javlja "Blic", čak 70 odsto potvrđenih slučajeva sa današnjeg preseka je iz Beograda, odnosno njih 237 od ukupno 341 obolelog koliko je registrovano na teritoriji Srbije. 

Današnji presek je doneo nešto bolju situaciju nego u danima za nama, ali, po svemu sudeći to je samo zatišje pred buru, a i uobičajeno je da ponedeljkom ima manji broj zaraženih jer se vikendom testira manje građana.

Novi Sad sad beleži 25 novozaraženih pacijenata u danu. A pre samo nedelju dana korona je mirovala u Vojvodini, podseća "Blic".

Ništa bolja situacija nije ni u Kragujevcu koji danima ne spada sa neslavnog trona gradova sa najviše zaraženih – danas ih je 19 zabeleženo u ovom gradu. Tik do njega je i Valjevo sa 15 potvrđenih slučajeva, dok Kikinda ima tri nova slučaja.

U bolnice je primljeno čak 107 osoba, odnosno svaka treća koja je bila pozitivna na Kovid-19 testu. Na bolničkom lečenju danas je 768 ljudi.

Posebno zabrinjava činjenica da se na respiratorima nalazi 39 pacijenata dok ih je juče bilo 26 – dakle, došlo je do povećanja od čak 50 odsto.

Oceni vest:
2
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan