Novi Sad dobija dva zatvorena olimpijska bazena do kraja godine

Novi Sad dobija dva zatvorena olimpijska bazena do kraja godine

Iz kabineta gradonačelnika Novog Sada saopštili su da je do kraja godine planirano da grad dobije dva funkcionalna natkrivena olimpijska bazena, čije će korišćenje biti moguće i tokom zimskog perioda.

Svima je poznato da rekonstrukcija bazena na Spensu traje skoro godinu dana, a Novosađani više od 14 meseci nemaju zatvoren olimpijski bazen, iako je završetak sanacije bio planiran za sredinu avgusta prošle godine, prenosi 021.rs.

Radovi su završeni tek 16. novembra prošle godine, ali tada bazen nije pušten u rad. Usledilo je ograđivanje dva od tri izvođača radova. Osim pucanja dna bazena, popucale su pločice, curile su nove instalacije, a voda se zbog nepravilnog nagiba u bazenu izlivala. Kako navodi portal 021.rs, ponovljena sanacija radiće se prema projektu FTN-a za čiju su objavu probijeni rokovi, a koji bi prema najavama šefa kabineta gradonačelnika Žarka Mićina trebalo da bude gotov 30. aprila, a zatim sledi rekonstrukcija.

Inače, gradski urbanisti su u martu predložili natkrivanje bazena na Sajmištu. Prema navodima 021.rs priprema se idejno rešenje za taj projekat, a Grad će kroz rebalans budžeta obezbediti sredstva za projektovanje i izvođenje radova. 

− Precizan datum kada će radovi na natkrivanju bazena biti završeni biće definisan kroz projektnu dokumentaciju, a planirano je da radovi otpočnu krajem leta i završe se najkasnije do kraja godine. Plivačima, takmičarima u sportovima na vodi i građanima do kraja godine biće omogućeno korišćenje dva olimpijska bazena u Novom Sadu – rekao je Mićin.

Oceni vest:
4
16

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ni[ta pametnije ne smisliše?

  pre 1190 dana i 3 sata

  Zatvoreni prostori za okupljanje ljudi su nam najpotrebniji u doba korone.
  Ovde su bitne fakture i izvođači, a ne bazeni i građanstvo.

  Oceni komentar:
  6
  11
 • Premudri

  pre 1189 dana i 11 sati

  Da li pucanje dna bazena na SPENS-u,otpadanje pločica,curenja novih instalacija i nepravilnog nagiba dna bazena ima veze sa do dana današnjeg neregulusanim otklanjanjem podzemnih voda sa novoizgrađene i samo privremeno puštene u promet obližnje "Promenade"...Samo pitam...

  Oceni komentar:
  1
  21
 • Grut

  pre 1189 dana i 1 sat

  Sve dok gradonačelnikov mali ima interesovanje za plivanje biće i bazena, cureli oni ili ne.

  Oceni komentar:
  0
  6
 • Vladimir

  pre 1188 dana i 14 sati

  Sramota je i pričati o novom bazenu kada ni stari nije u funkciji!Da jedan ovakav grad nema ni jedan funkcionalan bazen!

  Oceni komentar:
  0
  8