Novi Sad dobija osam novih semafora

Novi Sad dobija osam novih semafora

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) raspisala je ovih daana nekoliko javnih nabavki za projektovanje postavljanja semafora na nekoliko pešačkih prelaza i raskrsnica u gradu.

Tako se, javlja portal 021.rs, traži projektant za izradu semafora na pešačkom prelazu kod Elektrotehničke škole u Futoškoj ulici, kao i za postavljanje semafora na rasksrnici Temerinske, Dositejeve i Almaške ulice na Salajci.

UGZI je raspisao i tender za tehničku dokumentaciju za semafore na rasksrsnicama ulica Novosadskog sajma i Mičurinove i Novosadskog sajma i Bore Prodanovića, kao i Bulevara Evrope i ulice Branka Bajića.

Kako dalje piše 021.rs, semafor će se postaviti i u Jevrejskoj ulici u zoni raskrsnice sa ulicom Vase Pelagića. Ovaj pešački prelaz od ranije ima saobraćajnu signalizaciju, ali izgleda da to nije bilo dovoljno da uspori vozače, pa sada Uprava za investicije projektuje prelaz sa semaforom.

Osim toga, tenderi su raspisani i za kontrolu tehničke dokumentacije za dve raskrsnice za koje se već prave projekti, i to za ugao Savske i Temerinskog puta na Klisi, kao i Novosadskog puta i ulice Sonje Marinković u Veterniku.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan