Novi Sad pleše: Tango pod zvezdama na teresi Petrovaradinske tvrđave

Novi Sad pleše: Tango pod zvezdama na teresi Petrovaradinske tvrđave

U okviru festivala „Novi Sad – tango grad“ koji se u našem gradu održava od 21. do 23. avgusta, večeras će uživati i plesači i Novosađani. Od 20 časova plesaće se “pod zvezdama”, na terasi Petrovaradinske tvrđave, uz pogled na Dunav, Novi Sad i vojvođansku ravnicu…

„Todo Tango“ , uz podršku Grada Novog Sada, organizuje  Novosadski tango festival sa sloganom “Novi Sad – tango grad”. Festival je zamišljen tako da ima za svakog  ponešto, kako za plesače tako i za one koji jednostavno vole tango muziku i ples.

Na dan otvaranja festivala, u petak 21. avgusta, u Novosadskoj sinagogi održan je koncert tango muzike u izvođenju „Majrina piano dua“ koje čine pijanistkinje, Maja Alvanović (SRB) i Irina Mitrović (NOR), a sa njima su nastupili i gosti iznenađenja. Biće je to svojevrstan muzičko-scenski nastup jer su svoje umeće Novosađanima pokazali i osnivači udruženja „Todo Tango“ Ana Nauparac Despotović i Dejan Lukić, inače dvoje ljudi koji su tradicinalni tango doneli u Novi Sad i Vojvodinu.

Zabava je nastavljena sinoć u Eđšegu. Gran milonga, centralno plesno veče, održano je u najlepšoj balskoj dvorani u gradu, a muziku je puštala DJ Dinara Gračeva (RUS).

 

SVETSKA BAŠTINA: Argentinski tango je 2009. godine uvršten u listu Nematerijalne svetske baštine UNESCO-a, a u svom izvornom obliku, pod okriljem udruženja „Todo Tango“, u Novom Sadu se neguje od 2007. godine. Todo Tango je prvo i, za sada, jedino udruženje u Vojvodini koje neguje argentinsku kulturu.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan