Novi Sad u taktovima i bojama Brazila od 10. do 12. avgusta

Novi Sad u taktovima i bojama Brazila od 10. do 12. avgusta

Još samo nekoliko dana ostalo je do početka internacionalnog festivala "Dani Brazila", sada već tradicionalne letnje menifestacije koja se ove godine održava od 10. do 12. avgusta i donosi ritam sambe u Novi Sad.

Novosadski samba karneval devetu godinu zaredom pruža priliku domaćoj publici da se kroz raznovrstan program, jedinstveno iskustvo i atmosferu upozna sa bogastvom brazilske kulture, umetnosti i sporta.

Festival je prepoznatljiv po svojoj živopisnoj završnici – karnevalskoj povorci kroz centar grada sa svim učesnicima festivala koji su prethodna dva dana učestvovali na radionicama kapuere, samba perkusija i samba plesa, pod vođstvom iskusnih predavača iz Srbije i inostranstva.



Nakon što je bio mentor radionica brazilskih udaraljki prve dve godine festivala "Dani Brazila" i brojnih nastupa po Evropi, Julian Kramper iz Nemačke -  Mestre Macarrao – ponovo dolazi u Srbiju kako bi svoje znanje i iskustvo preneo naprednim polaznicima radionica samba perkusija. Pod vođstvom mestre Steena iz Danske, decu i odrasle očekuju dinamični treninzi na kojima će probati različite aspekte kapuere: borilački, muzički i akrobatski, ali i različite stilove i druge igre povezane sa ovom veštinom i brazilskom kulturom.

- Sa velikim zadovoljstvom ćemo i ove godine biti domaćini karnevalskoj muzi Mayra Almén koja će biti mentor polaznicima radionica samba plesa - pa oni koji su naučili vrele ritmove na radionicama plesa prošle godine sa Mayrom, imaju priliku da ih ove godine još bolje usavrše, a početnici da se upuste u avanturu zvanu samba – poručuje se u saopštenju.

Radionice se održavaju na atraktivnim novosadskim lokacijama - Petrovaradinskoj tvrđavi, gradskoj plaži Štrand i plesnom studiju Alegro u centru grada, te dodatno doprinose letnjoj festivalskoj atmosferi.


Osim druženja i razmene iskustva tokom dana, žurka u letnjim ritmovima u subotu na Petrovaradinskoj tvrđavi dodatno će zagrejati posetioce festivala i pripremiti ih za veliku završnicu festivala u nedelju od 19h – tradicionalnu karnevalsku povorku svih učesnika radionica samba perkusija, samba plesa i kapuerista.

Satnicu i detaljnije informacije o programu, prijavama na radionice, kotizacijama i predavačima, kao i besplatnim radionicama za početnike, možete naći na Fejsbuk strani i sajtu festivala.

- Čeka nas tri dana u ritmu i bojama sambe, pozitivne energije, brazilskog duha, radosti i smeha! – poručuje se u saopštenju organizatora festivala, Udruženja"građana "Artkor" u saradnji sa Udruženjem poštovalaca brazilske muzike i kulture "Sambansa" i Sportskim udruženjem "Capoeira Senzala" iz Novog Sada.

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Dare ns

    pre 2060 dana i 18 sati

    Zapela vam g....., za Brazil... Pa u avion i putuj te, a Novi Sad ostavite novosadjanima... Ima ovde kulturnog bogatstva još uvek ne otkrivenog i naučnog, samo nam strane gluposti nedostaju...

    Oceni komentar:
    5
    1