Novogodišnja predstava i paketići za decu sa posebnim potrebama

Novogodišnja predstava i paketići za decu sa posebnim potrebama

U organizaciji Udruženja građana "Novi Sad", u sredu 26. decembra u prostorijama ŠOSO "Milan Petrović" na Novom naselju, organizovana je dodela novogodišnjih paketića deci sa posebnim potrebama.

Akcija se održava četvrtu godinu zaredom i obuhvata pedesetak dece iz Južnobačkog okruga sa autizmom i cerebralnom paralizom, čiji su roditelji članovi Udruženja građana "Sunce".

Prema rečima Snežane Bujić iz Udruženja građana "Novi Sad", najmlađi su dobili slatkiše, igračke i bojanke za Novu godinu.


- Cilj nam je da obradujemo ovu decu, ali i da ukažemo zajednici da su svi mališani jednaki. Važno je buđenje svesti i prihvatanje različitosti, jer porodice koje imaju dete sa posebnim potrebama, ne smeju biti izolovane od ostatka društva. Praznici su vreme ljubavi i darivanja i upravo zato u ovom trenutku šaljemo poruku da mislimo na njih – rekla je Bujić.

Članovi Teatra mladih "Mišolovka" su ove godine, kao i prethodnih, izveli novogodišnju predstavu za klince, nakon čega je Deda Mraz podelio paketiće.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan