Novoimenovana ambasadorka Bosne i Hercegovine posetila Gradsku kuću

Novoimenovana ambasadorka Bosne i Hercegovine posetila Gradsku kuću

Ambasadorka Bosne i Hercegovine u Republici Srbiji NJ. E. Aida Smajić posetila je danas Novi Sad gde se sastala sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem. Na sastanku u Gradskoj kući oni su razgovarali o važnosti dobrosusedskih odnosa koji jedino mogu da dovedu do prosperiteta u regionu, javila je pres služba Grada Novog Sada.

Кako je ocenio gradonačelnik Vučević, brojne su veze Novog Sada sa Bosnom i Hercegovinom, a najčvršće su one prijateljske između građana. Zvaničnici su se složili da prilika za proširenje i jačanje saradnje između dve zemlje ima mnogo, te da su projekti na lokalnom nivou ključni za obe strane.

Na sastanku je takođe rečeno da privrednici iz regiona treba što bolje da se povežu, te da se ekonomske veze podgignu na viši nivo. Prema rečima Miloša Vučevića, zadatak svih opština u regionu jeste da rade na stvaranju pozitivne poslovne klime, i da je u tom smislu, važno da komuniciraju i razmenjuju iskustva.


On je naglasio da se zemlje ovih prostora suočavaju sa sličnim izazovima, a da je zajednički cilj obezbeđivanje boljeg standarda za život građana koji treba da vide perspektivu u svojim državama.

Susret gradonačelnika i ambasadorke prošao je u pozitivnoj atmosferi, a izražena je obostrana namera da se dobra komunikacija nastavi i u budućnosti, kaže se na kraju saopštenja iz Gradske kuće. 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan