NOVOSAĐANI: Njene bombonjerice su gozba za oko i nepce

NOVOSAĐANI: Njene bombonjerice su gozba za oko i nepce

Kada je hrana tako lepo garnirana i ukrašena, svaki zalogaj mami da se isproba, bio on sladak ili slan. A još kada sve to pravi i neponovljiv ukus, onda je to pravo posluženje za sve posebne prilike, kao i one obične, koje želimo da učinimo posebnim. U ogromnoj i sadržajnoj gradskoj ponudi, veliku pažnju su privukle njene bombonjerice, mini-ketering i kremaste torte.

Milana Stanišić rođena je 1989. godine u Novom Sadu, gde je stekla diplomu Pravnog fakulteta, ali već godinama radi potpuno drugi posao u koji je pretočila svoju veliku strast prema hrani i slatkišima. Zajedno sa suprugom Željkom, koji se bavi digitalnim marketingom i predstavlja joj veliku podršku, od 2015. godine vodi mali, ali uspešan porodični biznis – ono što njena kreativnost ispolji u jestivom obliku, on reprodukuje kupcima na najbolji mogući način. A njeni zalogajčići postali su popularni upravo zato jer ih radi – iz ljubavi.


Po prirodi hedonista, iskoristila je prilike za putovanjima, na kojima je probala različite specijalitete iz tih zemalja. Uvek bi po povratku, "naoružana" tamošnjim začinima, kod kuće isprobala neki od tih recepata. A s obzirom na to da u njenoj familiji i društvu svi vole dobru klopu uz čašicu razgovora, imala je kome i da ih prezentuje.

– Kada smo moj suprug, tadašnji momak, i ja počeli da živimo zajedno, počela sam da isprobavam različite recepte. Mnogi koji su dolazili kod nas su hvalili kako je moje posluženje zanimljivo, ukusno i drugačije, pa smo došli na ideju da to ponudimo na tržištu. Zato volimo da kažemo da smo naš mali biznis stvorili iz ljubavi između nas i prema hrani priča Milana za portal Moj Novi Sad.


U njenoj ponudi nalaze se slani i slatki, kao i posni ketering program, torte i kolači i, nešto što posebno pleni pažnju, poklon program. Ona ih pravi od brižljivo odabranih sastojaka, bez bilo kakvih zamena ili gotovih kremova, po sopstvenoj recpeturi, a sve uz kašičicu ljubavi koju utka u svaki ručno pravljeni proizvod.

– Ubedljivo su najtraženiji praktični mini-ketering, kremaste torte svih ukusa (po našoj tajnoj recepturi) i izuzetne bombonjerice, koje su tokom svih ovih godina izmamile mnogo, mnogo osmeha – ponosno govori o svojim proizvodima.


A priča o nastanku ove bombonjere, po kojoj je definitivno prva u Novom Sadu, zaista je zanimljiva. S obzirom na to da se Milana i Željko u poslu trude da budu kreativni i inovativni, često inspiraciju nalaze u stranim časopisima, TV kanalima, na Jutjubu, ali i na putovanjima. Čak su isli na največi svetski sajam hrane u Dubaiju. Pre četiri godine, nakon uspešnog projekta za Dan zaljubljenih, otišli su da napune baterije na, tada snežni, Zlatibor. U tom periodu trebalo je ponuditi nešto novo i atraktivno za predstojeći 8. mart.

– Glavno pitanje je bilo šta žene vole? Slatko! Puno različitih vrsta! I tako nestade ona, jedna jedina i neponovljiva bombonjera sa 25 komada od 11 vrsta kolača, tada težine od 1,5 kg. Savršena za poklon, čast, osmeh, poljubac... za sve. Danas, kada puni skoro četiri godine, izgleda drugačije i ima čak šest različitih verzija, a postoji i novo malo manje pakovanje za sve one koji žele da se počaste u dvoje ili u užem društvu – opisuje vredna i predana Novosađanka.


Njeni kupci su starosti od 7 do 107 godina, jer se ovakvi specijaliteti svima dopadaju. Naručuju ih za razne prilike – od rođendana, slava, odlazaka u penziju, preko opuštenih druženja sa prijateljima, do romantičnih momenata.

– Mi volimo da kažemo da nije važno šta mi mislimo o sebi, nego šta naši kupci kažu o nama. Sa tim u vezi najbolje je pogledati mnogobrojne recenzije naših kupaca na Fejsbuk stranici "Sweet and gift" koja broji preko 29.000 pratilaca – kaže Milana ne krijući radost.


Ipak, i u ovom, najslađem poslu, desi se poneka neprijatnost. Kada je mladi bračni par osmislio unikatnu "homemade" bombonjeru, mnogi su počeli da ih kopiraju. Pravili su svoje verzije njihove kutije i kolača. No, to nije sprečilo vredne Novosađane da i dalje budu kreativni i inovativni, zato im je svaki radni dan prepun aktivnosti.

– Nakon jutarnih rituala, suprug i ja brifingujemo uz kafu o tekućim poslovnim obavezama – on planira marketinške aktivnosti, s obzirom na to da smo mi onlajn  prodavnica – njegovo remek-delo, a ja se posvećujem proizvodnji porudžbina za taj dan. Kada se to privede kraju, sledi planiranje dostava za naredni dan i nabavke – opisuje nam svoj radni dan.



Za sada, Milana radi isključivo po porudžbinama, koje prima onlajn na Fejsbuk stranici, putem sajta, kao i putem telefona. Dostave rade za Novi Sad (besplatno) i okolinu (uz minimalnu doplatu) i Beograd.

Svoje planove ostvaruje lagano, korak po korak. Sa suprugom je napravila planove na mesečnom, kvartalnom, godišnjem i desetogodišnjem nivou. Žele stabilan tim ljudi otvorenih za učenje, a potom i proširenje asortimana, otvaranje prodajnih mesta i širenje tržišta na druge gradove.

Oceni vest:
35
11

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • mi

    pre 1554 dana i 14 sati

    pa kopiraju i oni druge sto drugi ne bi kopirali njih

    Oceni komentar:
    13
    13
  • Milan

    pre 1554 dana i 3 sata

    Fantastično,probao i oduševio se

    Oceni komentar:
    3
    11
  • Ja

    pre 1553 dana i 3 sata

    Dobila na poklon bombonjeru. I izgled i ukus fenomenalan

    Oceni komentar:
    1
    5