Novosađani: Od života uzeti sve i učiniti ga lepšim i kreativnijim

Novosađani: Od života uzeti sve i učiniti ga lepšim i kreativnijim

Jelena Graovac je doktor medicine, zaposlena je u Urgentnoj službi u Zdravstvenom zavodu Inđija i angažovana kao lekar u nekoliko sportskih kolektiva. Nekadašnja je reprezentativka Jugoslavije, SCG i Srbije u karateu. U svojoj sportskoj karijeri osvojila je preko 500 medalja na raznim evropskim, svetskim i domaćim takmičenjima, a bila je izabrana i za najboljeg sportistu univerziteta.

"Rođena sam u Inđiji, a karate sam počela da treniram u sedmoj godini. Kako smo svi želeli da nastavim sa treninzima kod profesora Dušana Dačića koji je tokom devedesetih bio selektor karate reprezentacije, cela porodica se preselila u Novi Sad na Detelinaru. Osnovnu školu i srednju medicinsku (smer fizioterapeut) završila sam kao đak generacije u glavnom gradu Vojvodine. Paralelno sa sportskim uspesima nastavila sam sa obrazovanjem i medicinski fakultet sam završila u roku. Nakon pet godina rada na ortopediji i traumatologiji počela sam raditi kao lekar u Domu zdravlja u Inđiji gde putujem svaki dan. Kao lekar takođe sam angažovana i u Nacionalnoj kući fudbala, u fitnes centru 'Gymnasium', u Međunarodnom košarkaškom kampu 'Kasta'. Zajedno sa jednim drugarom vodim i fitnes asocijaciju".

"Radim sa sportistima i u raznim sportskim kolektivima (fudbalska reprezentacija, kik boks, karate, rvanje) gde se ozbiljno bavim dijagnostikom. Karate je sport koji mi je obeležio karijeru. Čak i danas vežbam u karate klubu 'Yu Karate Do' gde sam dugo radila kao trener, ali sam zbog obaveza prestala. Volim zdrav način života i fizičku aktivnost koja utiče i na formiranje ličnosti. Član sam udruženja letača i letim na aerodromu 13. maj kada god imam vremena zajedno sa vojnim pilotom Boškom i mojim prijateljem Milošem. Smatram da svi snovi mogu postati stvarnost ukoliko imate hrabrosti da ih sledite. Poštujem život, kao i ljude i prirodu oko mene i volim da pružam pomoć svima kome je ona potrebna. Trudim se da svaki dan od života uzmem sve i da ga učinim lepšim i kreativnijim“ – kaže Jelena Graovac.

Oceni vest:
13
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan