Novosađani pohrlili u trgovine: Evo šta se najviše kupuje

Novosađani pohrlili u trgovine: Evo šta se najviše kupuje

Blago je reći da je većinu Novosađana od jutros uhvatilo "potrošačko ludilo" – prodavnice su prepune ljudi, robe je sve manje na rafovima, a u vazduhu se oseća nervoza.

Naime, kako je najavljena mogućnost uvođenja  vanrednog stanja, tako su naši sugrađani panično krenuli da kupuju i ono što im treba, ali i ne treba.

U piljarnici na Limanu 4 saznajemo da se radi punom parom, a vlasnik ne može da postigne da nabavi robu koliko se kupuje.

– Od jutros sam za par sati prodao 250 kilograma krompira, 150 kila paprike i šargarepe, 200 kilograma mandarina, 100 kilograma pomorandži i limuna i isto toliko banana. Takođe, prodao sam i preko 50 kilograma belog luka. Otišlo je i oko 20 kilograma đumbira, a ono što se slabije prodaje jeste karfiol i brokoli – kaže ovaj Novosađanin.

 


Ništa bolja situacija nije ni u megamarketu "Aman", gde oko 10 sati mesa skoro da nije ni bilo, rade sve tri kase, a prodavačice kažu kako padaju sa nogu od posla.

Ljudi kupuju svašta, od konzervi tunjevine, paštete, mesnog nareska, preko testenina, brašna, ulja, šećera, praška za peciva. U velikim količinama kupuju viršle, kvasac i zamrznuto povrće. Ne znam šta bih vam rekla, čini mi se da nam posle ove navale tri meseca, niko neće ući u radnju – ističe ona.

Čitaoci nam javljaju da i u apotekama vlada nestašica pojedinih artikala kao što su sredstva za dezinfekciju, rukavice za jednokratnu upotrebu, a i pojedine lekove je teško naći.


U megamarketu "Idea" čak nestaje i čips sa polica, a sve je manje i hrane za kućne ljubimce.

Skoro identična situacija je u "Maksiju", gde nam je trgovkinja rekla da pojedini sugrađani kupuju i po pet-šest kutija pasti za zube, po dve kese praška za veš, vlažne maramice, ali da odlično idu i crni i beli luk, kao i krompir.

Ono što je primećeno jeste da se kupuje i voda u velikim količinama.


Novosađani koje smo zatekli u prodavnicama kupuju "šakom i kapom", kao da će nastupiti sudnji dan.

Ne pravim zalihe jer smatram da nema potrebe. Moja rođena sestra 20 godina živi u Italiji i svakodnevno smo u kontaktu. Ona mi je rekla da, sa posebnim dozvolama, građani mogu da idu u radnju, te mislim da će tako biti i kod nas – ističe Ivana.

Na njenu priču se nadovezala Marija, koja nam je rekla da joj ne pada na pamet da pravi zalihe, a i da nema od čega, pošto nije pri parama.

Danas sam kupila ono osnovno što nam treba za ručak i kupila sam 10 jaja, ali ne za zalihe, već zato što mi je nestalo. Ne znam, izgleda da penzioneri imaju pare u slamarici, jer, koliko vidim, oni su najmnogobrojniji kupci – kaže Marija.


Dejan
nam je rekao da će se on opskrbiti samo cigaretama i kafom, kako ne bi krizirao ukoliko uvedu vanredno stanje.

Međutim ima i onih Novosađana koji ne misle tako, a jedna od njih je penzionerka Živka, koja je, kako kaže, zadužila ćerku da joj napazari, dva do tri pakovanja toalet papira, pet do šest kilograma brašna, pet pakovanja pirinča i tesnetnine, krompira, luka.

Živim sama i stara sam i bolesna, a moja deca žive u drugom delu grada, ako uvedu vandredno stanje ko će meni ići u prodavnicu. Bolje je da se sada naoružam namirnicama kako ne bih morala da moljakam komšiluk – zaključila je ova baka.

Oceni vest:
7
8

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Vladimir

  pre 1553 dana i 3 sata

  Novosadjani su debili.

  Oceni komentar:
  14
  168
 • Aha

  pre 1552 dana i 22 sata

  Nistet normalni!!!! Koji retardirani...

  Oceni komentar:
  5
  33
 • Bata Sale

  pre 1552 dana i 15 sati

  A večeras,uz primenu bezbednosnih mera,ima da se šunjam limanom kao nindža do moje omiljene radnje na pivo.Pa ako padnem,neka se robija.Udara virus tamo gde naj više boli.

  Oceni komentar:
  5
  10
 • Savica

  pre 1552 dana i 3 sata

  A sto nije limitirano ? Jednostavno zabraniti, al nema ko !

  Oceni komentar:
  1
  4
 • Komentator

  pre 1551 dan i 12 sati

  Nadam se da su kupili i zalihe kondoma kako se ne bi razmnožavala takva vrsta ljudi.

  Oceni komentar:
  2
  25