NOVOSAĐANI: Rad s najmlađima je ono što me ispunjava

NOVOSAĐANI: Rad s najmlađima je ono što me ispunjava

Životni poziv je pronašla u radu s decom. U teškim vremenima ljubav prema porodici je sve što joj je potrebno za sreću.

Eva Vajda se rodila u Novom Sadu 1984. godine. Nakon gimnazije završila je Visoku školu za vaspitače. Danas radi u vrtiću kao vaspitačica, a u slobodno vreme se bavi plesom i dekupaž tehnikom.

- Ceo život sam u svom voljenom gradu. Oduvek sam volela decu i nikad mi nije predstavljao problem da ih čuvam i da se igram sa njima. Rad sa najmlađima me ispunjava. Tokom školovanja radila sam kao bebisiterka i animatorka u mnogim rođendaonicama. Sada sam konačno zaposlena u jednom novosadskom vrtiću. Svakog jutra sa velikim entuzijazmom i motivacijom dočekujem mališane. Gledam na njih kao na svoju decu, kao na male ličnosti. Koliko god budem radila kao vaspitač sigurno ću se držati onoga što sam naučila od svog nekadašnjeg profesora i mentora, a to je, da svi mi treba da se dignemo, a ne da se spustimo na dečji nivo – kaže Eva.

Kada nije posvećena profesiji, sagovornica portala mojnovisad.com, uživa u plesu i u ukrašavanju predmeta dekupažom.

- Druga ljubav mi je igra. Posebno obožavam salsu, jer me kubanski ritmovi opčinjavaju. Zahvaljujući salsi puno sam putovala, a sa plesnim klubom nastupala sam i na Exit festivalu – priča Eva i nastavlja: - Pošto me kreativni hobiji relaksiraju, odlučila sam da se oprobam u dekupažu. Time se bavim  pre svega zbog sebe. Predmete koje ukrašavam različitim motivima sa salveta, poklanjam voljenima. Pravila sam razne kutijice, ukrašavala četke za kosu, ogledala i futrole za naočare. Inspiraciju nalazim u svakodnevici, obožavam starinske motive – iskrena je Vajda.


Pored porodice, najveću podršku mladoj Novosađanki pruža njen životni partner.  Ljubav prema njemu i pozivu kojim se bavi Evu čini kompletnom osobom.

- Moj Novi Sad ne bih menjala ni za šta na svetu. Prvenstveno ga volim zbog ljudi koji u njemu žive, a koji su otvoreni i pristupačani. Poseban šmek gradu daje muzika u našim kultnim lokalima i manifestacije kao što su Exit, Dani Brazila i Festival uličnih svirača – završava Eva Vajda.

Oceni vest:
13
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan