Novosađani: Savremenom tehnologijom do veće bezbednosti učenika

Novosađani: Savremenom tehnologijom do veće bezbednosti učenika

Luka Radosavljević paralelno radi i studira. Ovaj dvadesetdvogodišnji student industrijskog inženjerstva nije ni sanjao da će jednog dana da se zaposli u svojoj srednjoj školi i da će raditi na odgovornim poslovima, koji se, između ostalog, odnose i na bezbednost učenika.

"Upisao sam 'E-gimnaziju' 2009. godine. Bilo je malo skepse jer se radilo o privatnoj školi, ali nisam se pokajao jer ono što sam tamo naučio u značajnoj meri je uticalo na moju karijeru i život. Sećam se kako je elektronska nastava tada izgledala neverovatno, rad na laptopovima, prezentacije na ekranima, pametne table. Takvo okruženje me je motivisalo, nije bilo dosadno naprotiv, bilo je vrlo uzbudljivo. Jedan od izbornih predmeta bio je Rad na internetu  i ja sam se odlučio za to i stekao dosta praktičnog znanja. Danas uviđam da je to tada bila jedna dobra osnova za rad na računaru i internetu," priča Luka Radosavljević za portal mojnovisad.com.

Naš sagovornik sa ponosom ističe da potiče iz sportske porodice. Roditelji, stariji brat i sestra, svi su zaljubljenici u sport. Fudbal obožava i igrao je u Vojvodini sedam godina da bi stigao do seniora i onda prekinuo sa sportskom karijerom.

"Školovanje sam nastavio u Beogradu na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija  na smeru za Industrijsko inženjerstvo i trenutno sam na drugoj godini studija. Ubrzo, i sasvim neočekivano, dobio sam ponudu za posao od svoje srednje škole i odlučio sam da je prihvatim. Sad sam zaposlen u 'E-gimnaziji' na mestu šefa logistike. Zadužen sam za nadzor i nabavku školske opreme, uključen sam u poslove marketinga i, ono što je najinteresantnije, preko firme koja je osnivač moje gimnazije, radim na projektu identifikacije učenika osnovnih i srednjih škola u Novom Sadu, prilikom njihovog ulaska u školske objekte. Deo sam tima koji se bavi nabavkom tehnike i softvera za identifikaciju i kontrolu pristupa, njenim instaliranjem i održavanjem. Savremena tehnologija je fenomenalna. Primera radi, u našoj gimnaziji roditelji mogu preko IP (internet protokol) kamera da vide svoju decu kako sede u školskoj klupi, ili da odmah dobiju SMS poruku ako im se dete ne pojavi u školi, a nije najavljeno da neće doći. Nisam ni sanjao da ću jednog dana raditi na ovakvim poslovima, ali zadovoljan sam, jer radim ono što volim. Posao je izuzetno odgovoran, jer je u pitanju bezbednost dece, a činjenica da mi je poverenje ukazala moja bivša srednja škola motiviše me još više da pružim uvek maksimum kako na profesionalnom, tako i na privatnom planu," zaključuje Radosavljević.

Oceni vest:
5
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ljubav

  pre 2600 dana i 1 sat

  Idol mladih koji zele sve i odmah <3

  Oceni komentar:
  0
  3