Novosađani se Skupštini žalili na narkomane i buku

Novosađani se Skupštini žalili na narkomane i buku

Stanari Ulice Mikole Kočiša i okolnih ulica na Sajmištu, na čelu sa Strahinjom Bojovićem, predali su Skupštini grada peticiju sa više od 130 potpisa, izražavajući želju da im se reši problem koji im stvara blizina Metadonskog centra u sklopu Kliničkog centra Vojvodina.

Problem ovih ljudi, kako je objašnjeno na današnjoj sednici, je blizina Metadonskog centra u koji svakodnevno dolaze narkomanski zavisnici po terapije.

Njihovo problematično ponašanje, korišćenje narkotika i alkohola na javnim površinama, ne prezajući od prolaznika, pa i dece, izazivaju strah i neprijatnosti.

Nakon primljene terapije oni se okupljaju i zadržavaju u neposrednoj blizini Centra, neretko se međusobno sukobljavaju, a žitelji ove ulice tvrde i da na ulici preprodaju narkotike i konzumiraju ih, a to je upravo ispred kuća i u blizini puta kojim se kreću stanovnici tog dela grada.

Oni smatraju da su veoma ugroženi i oni i njihova deca, zbog prisustva velikog broja ovih problematičnih ljudi, dilera, agresivnih i razbojnički nastrojenih osoba, a naročito što iza sebe ostavljaju gomile smeća, špriceve i igle od korišćenja narkotika.

Bilo je i nekoliko slučajeva provala u kuće i dvorišta kao i krađa, pa smatraju da je krajnje vreme da se ovaj problem reši i to uključivanjem što većeg broja ljudi i institucija.

Buka iz Kineske četvrti

Na nesnosnu buku koja dopire iz diskoteka u Kineskoj četvrti i remećenje javnog reda i mira onih koji se okupljaju na tom prostoru, ukazala je Slavica Mučibabić iz Šekspirove ulice.

Prema njenim rečima, pomenute diskoteke i klubovi ne poštuju radno vreme, kao ni jačinu dozvoljene buke, rade bez potrebnih dozvola, a s obzirom da u tim objektima ne postoji ni vodovodna ni kanalizaciona mreža, stanari okolnih zgrada zaista trpe mnoge neprijatnosti i probleme.

Obraćali su se u više navrata komunalnoj policiji koja nije na adekvatan način rešila ni jedan problem, pa su primorani da zamole Komisiju da u njihovo ime uputi zahteve za rešavanje ovih problema svim nadležnim institucijama, što će Komisija i učiniti.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan