Novosađani: U ritmu tanga protiv nekulture koja nas okružuje

Novosađani: U ritmu tanga protiv nekulture koja nas okružuje

Milana Malenić lektorka je na Radio-televiziji Vojvodine i tangera.

"Poprilično sam uznemirena otkako sam čula koliko je srezan budžet za kulturu. Zbog toga možemo ostati bez mnogih kulturnih dešavanja u gradu, a bojim se da one manifestacije koje i budu opstale, neće imati onakav kvalitet kakav su imale dosad."

"Jedan od takvih festivala jeste i 'Novi Sad – tango grad'. Tango se u Novom Sadu pleše oko deset godina, ovde je tango scena sve brojnija i takav festival bar jednom godišnje mnogo nam znači. Osim toga, on privlači i tango turiste u grad. Što kvalitetniji festival – više gostiju sa strane, to je bar logično."

"Ovaj grad i ova zemlja zaslužuju mnogo bolje, a bojim se da nam se dobro ne piše. Živimo u sve prljavijoj sredini, ljudi su sve nekulturniji, neprijatniji. Sve to donelo nam je siromaštvo. Ali mi smo ti koji odlučujemo hoćemo li živeti bolje ili ćemo bežati u inostranstvo radi boljeg života,“ kaže Milana Malenić za portal mojnovisad.com.

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Tatjana

    pre 2613 dana i 19 sati

    "ili ćemo bežati u inostranstvo radi boljeg života"

    pa doticna gospodicna bi pobegla da je mogla. no ne moze. te je ostala i bori se "tangom" za bolju Srbiju.
    svako ko u Srbiji moze da prezivi od lektorisanja i da pri tome sebi priusti tango i 24 sata aktivni zivot na drustvenim medijima - zivi u obecanoj zemlji!
    u Srbiji je ostao ko nije mogao da ode, ova gospodjica je jedna od takvih.
    a oni koji sada odlaze - ne odlaze toliko zbog Srbije, vise zbog ovakvih lelemuda i palamuda kojima se moze sto se ne moze nigde u svetu. a jos im nije dobro , a kao bas "nece da odu jer su moralni".
    gomila gluposti!

    Oceni komentar:
    0
    0