Novosađani: Vratite sklad u svoj život

Novosađani: Vratite sklad u svoj život

Jelena Stanojević je tridesetosmogodišnji diplomirani psiholog, Geštalt psihoterapeut i majka dvoje dece. Fakultet je završila u Novom Sadu, a specijalizaciju na Geštalt institutu u Beogradu. Tokom karijere shvatila je da matično znanje psihologa za rad sa klijentima nije dovoljno, pa je odlučila da se specijalizuje kako bi mogla da pruži više i da joj rad bude kvalitetniji. Osnivač je Centra za pružanje edukativnih i terapijskih usluga "Sklad". Centar je osnovala u svrhu prevencije i održavanja mentalnog zdravlja.

"Postojimo četiri godine, u početku sam radila sama, ali su mi se kasnije priključile još tri koleginice. Pored individualne psihoterapije, koja je osnovna delatnost, bavimo se i grupnom psihoterapijom (grupa za lični rast i razvoj) i edukativnim seminarima za buduće Geštalt terapeute. U poslednje dve godine nam se javlja sve više ljudi koji su očigledno prepoznali važnost svog psihičkog zdravlja i dolaze preventivno, kao u zapadnim zemljama, kako bi poboljšali kvalitet svog života. To je veoma bitno, jer se i kod nas polako razvijalju takve generacije," priča Jelena Stanojević za portal mojnovisad.com.

Iako i dalje kod mnogih ne postoji kultura odlaženja kod psihologa, jer ne prepoznaju tu potrebu, naša sagovornica kaže da ipak mnogi shvataju važnost rada na sebi kao preduslov za boljitak u svim ostalim segmentima života.

"Naša ciljna grupa su osobe između 25 i 45 godina i oni nam se i najviše javljaju. Najčešći su problemi razvojne prirode. U određenim fazama života susreću se sa zastojima i poteškoćama sa kojima ne mogu sami izaći na kraj. Bavimo se problemima u adolescenciji, partnerskim odnosima, predbračnim i bračnim savetovanjem, ali se bavimo i osobama koje se leče od neke teške bolesti. Cilj je prevencija i prevazilaženje akutnih problema svakodnevnog života. Naš centar nosi naziv 'Sklad' jer naš moto glasi 'Vratite sklad u svoj život', a to najbolje opisuje šta mi ovde zapravo radimo," ističe naša sugrađanka Jelena.

 

Oceni vest:
11
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan