Novosađanin biciklom hita na otvaranje Olimpijade u Riju

Novosađanin biciklom hita na otvaranje Olimpijade u Riju

Tri olimpijska nadmetanja - 2008. u Pekingu, 2012. u Londonu i 2016. u Rio de Žaneiru - i na sve tri biciklom! Novosađanin Zoran Zivlak (56) će po ovom poduhvatu svakako biti upisan u svetskoj istoriji.

- Upravo završavam treću etapu mog južnoameričkog puta i iz Perua hitam ka Boliviji. Poslednja etapa je Brazil, odnosno dolazak u Rio de Žaneiro gde ću, pre 5. avgusta kada počinju Olimpijske igre, biti sa srpskom zastavom na kojoj će biti ispisana podrška našim sportistima - poručuje Zivlak iz srca Južne Amerike.

Ovo svoje putovanje on je, inače, nazvao "Pet olimpijskih krugova", jer će kroz upravo toliko zemalja na svom biciklu "kapriolo" preći više od 5.000 kilometara. Startovao je sa obale Pacifika, preciznije iz Bogote, glavnog grada Kolumbije, a pre Perua je, pravcem sever-jug, prošao i kroz ceo Ekvador.

- Dosad sam se najviše zadržao baš u Ekvadoru, ali ne zbog beskrajne i prelepe ekvadorske ravnice, već zbog gostoprimstva našeg Novosađanina Vladimira Zelenskog i njegove supruge, Ekvadorke, koji žive u Kitu i koji su me dočekali raširenih ruku - "izveštava" Zivlak sa svog najnovijeg putešestvija.

Pre svega kroz Kolumbiju je, nastavlja, savladavao vrhove planinskog venca Andi, visoke i preko 3.000 metara.

U Peruu je, nastavlja, već prokrstario severnim, priobalnim i mahom pustinjskim delom, a u trenutku kada ovaj broj našeg lista bude u rukama čitalaca, one će biti u prestonici te zemlje, Limi. Sledi Bolivija i tamošnje beskrajne džungle.

- Ostalo mi je, praktično, više od pola puta, ali je sve isplanirano do poslednjeg detalja i u ovogodišnju sportsku prestonicu planete svakako stižem na vreme, da se podrškom pridružim devojkama i momcima koji će, verujem, uspešnije nego na bilo kojim Olimpijskim igrama dosad, Srbiju tamo predstavljati - poručuje, bez kolebanja.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan