Novosađanka štrajkuje glađu zbog suspenzije na poslu

Novosađanka štrajkuje glađu zbog suspenzije na poslu

Zorka Savić, zaposlena u novosadskom Gerontološkom centru, već osmi dan štrajkuje glađu u kuhinji Kluba za stare. Ona osmi dan zaredom pije samo vodu zbog suspenzije koja joj je, kako kaže, nameštena iz osvete.

- Ovo je nepravedno. Optužena sam da sam rekla jednom korisniku da je matori gad, svinja i da ostavlja svinjac, a to nije moj vokabular, moje vaspitanje je drugačije. Ja ovde predano i marljivo radim već 22 godine, što mogu da potvrde i korisnici –  kaže Zorka Savić za "Blic", dodajući da smatra da je sve igra rukovodstva i da svi, osim jednog korisnika koji protiv nje piše prijave, znaju da ona savesno radi. Kako kaže, pokušaji da je sklone traju već 22 godine.

- Ukazivala sam na način na koji zaposleni i bivši zaposleni godinama koriste državne stanove, a ne bi smeli po sudskim presudama. To sam radila dok sam bila predsednica sindikata, a ta grupa mene pokušava da izbaci iz ove ustanove već godinama – kaže Savić.

Ona za "Blic" dodaje da su je i ranije mučili na poslu, i to mentalno, te da su dolazili kod nje u kontrole i iscrpljivali je pitanjima. Udaljenje sa posla do tri meseca i upozorenje pred otkaz, naterali su je da štrajkuje glađu.

- Nemam drugi izlaz. Imam dve ćerke, sina i bolesnog supruga koji ne radi. Neću odustati dok me ne puste da mirno radim svoj posao – dodaje Savić za beogradski list. Ona kaže da se oseća slabo, ali je juče odbila pregled Hitne pomoći. Štrajkovaće sve dok je ne vrate na posao i ne prestanu da je muče ili dok zbog slabosti ne završi u bolnici.

REČ DIREKTORKE: "Razlog za suspenziju nije neljubazno ponašanje, već ozbiljno narušavanje radne discipline i nedozvoljeno ponašanje prema korisnicima, što nije prvi put. Ona nije dobila otkaz, niti joj je povređeno radno pravo, pa i nema razloga za tako radikalan potez kao što je štrajk glađu" – kaže za "Blic" Slavica Škrbić, direktorka centra, i dodaje da disciplinski postupak nije okončan, te da postoje mogućnosti da se radnica novčano kazni, dobije opomenu pred otkaz, otkaz ili da se prijava odbaci. Direktorka još tvrdi da cela situacija nema veze sa stanovima, te da je Savićeva i ranije narušavala radnu disciplinu.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan