Novosađanka učinila human gest, zaslužila pohvale, ali i otvorila brojna pitanja

Novosađanka učinila human gest, zaslužila pohvale, ali i otvorila brojna pitanja

Pre nekoliko dana, na Tviteru, korisnica Gordana je objavila kratku priču o humanom gestu jedne Novosađanke.

Majka jednog srednjoškolca iz Novog Sada platila ekskurziju za troje dece. Želela da bude anonimna. Ne zna niko od dece, ne znaju roditelji, ne zna čak ni njen sin. Gest za divljenje – zaključila je.


Naravno, na adresu humane Novosađanke stigle su brojne pohvale:

Ovo je nešto najlepše što sam skoro čuo! Al joj vera i baš je junak ta žena! Da joj se čovek zahvali iako je ne zna! B.R.A.V.O – napisao je "Prazno platno"

Kapu dole za gospođu, očigledno da ima dušu. Malo je danas takvih – smatra "Gradimir". 

Sudeći prema drugim komentarima, ovo ipak nije jedinstven slučaj da se roditelji, sami ili zajedno s drugima, organizuju da bi pomogli da drugari njihove dece otputuju na ekskurziju ili da pomognu na sličan način.

Kod nas se u jednom odeljenju dogovorili da plate za jedino dvoje učenika koji nisu mogli da idu. Podelili troškove na rate, po učeniku, nisu ni osetili, a išli svi na ekskurziju. Plaćao i razredni – napisala je "Prosvetarica".

"Vesna Vila" je dodala: "Imala sam roditelje koji su plaćali za troje svoje i još za dvoje. Isto anonimno, tražili su da kažemo da ovo dvoje idu na gratis". 

Jedan Ivan je podelio svoje iskustvo sa ostalima:

Ja sam nedavno saznao da su to uradili moji roditelji prije 15 godina u mom razredu, a poslije 6 godina i u razredu mog mlađeg brata. To saznanje je bilo vrlo emotivno za mene – napisao je Ivan i dokazao da se lepe stvari dešavaju, da humanih ljudi ima i da možda ipak treba objaviti, makra i anonimno jer smo okruženi lošim stvarima. 

Ipak, "Stepski" je naglasio da, i pored lepog gesta, nešto ipak kvari priču.

– ...kamo srece da za njim (gestom, prim. aut.) nije bilo potrebe – napisao je on ono što nas je vratilo u svakodnevicu.

A "MIJA1968" se i našalila:

Bravo za Gospođu. Da je moja komšinica Darinka uplatila čulo bi se do Gvineje Papue.

Pa, da i mi završimo sa njenom simpatičnom opaskom (ne znamo da li je i komšinici smešno), a o cenama ekskurzija i smeštaja koji koštaju malo bogatstvo...drugi put.

Oceni vest:
17
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan