Novosađanke Dunja i Jovana 13. na Dečjoj pesmi Evrovizije u Parizu

Novosađanke Dunja i Jovana 13. na Dečjoj pesmi Evrovizije u Parizu

Predstavnice Srbije, Novosađanke Dunja Živković i Jovana Radonić zauzele su 13. mesto na Dečjoj pesmi Evrovizije u Parizu.

Dunja i Jovana su putem onlajn glasanja dobile 62 poena. Zajedno sa poenima žirija, ukupno su osvojile 86 poena, prenosi 021.rs.

Nakon napetog glasanja, pobednica Dečje pesme Evrovizije je predstavnica Jermenije, Malena.

Prema glasovima žirija, na prvom mestu je bila Francuska sa 120 poena, a pratile su je Poljska sa 116 i Jermenija sa 115 poena. Srbija je od žirija dobila 24 poena.

Od Gruzije i Severne Makedonije su naše predstavnice dobile po sedam poena, dok su od žirija iz Italije Dunja i Jovana sa pesmom "Oči deteta" dobile šest poena. Po dva poena za Srbiju stigla su iz Irske i Ukrajine.

Dečja pesma Evrovizije održana je 19. put, a domaćin mladim pevačima iz cele Evrope prvi put je bila Francuska, čija je predstavnica Valentina prošle godine pobedila na takmičenju u Poljskoj.

Takmičili su se predstavnici 19 zemalja: Srbije, Albanije, Azerbejdžana, Bugarske, Gruzije, Irske, Italije, Jermenije, Kazahstana, Malte, Poljske, Portugala, Rusije, Severne Makedonije, Ukrajine, Holandije i zemlje domaćina Francuske, piše 021.rs.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan