Novosadska jesen od 18. do 22. oktobra na Spensu

Novosadska jesen od 18. do 22. oktobra na Spensu

Tradicionalna manifestacija, 13. Novosadska jesen – jedna od najvećih ekoloških, privrednih i turističkih manifestacija u našoj zemlji, koju organizuje Pokret gorana Novog Sada – održaće se od 18. do 22. oktobra na prvom spratu SPC "Vojvodina" (Spens).

Novosadska jesen je idealna prilika Novosađanima i Novosađankama, kao i gostima Novog Sada, da na jednom mestu, na više od 2.500 m2 izložbenog prostora posete četiri izložbene celine: Izložbu cveća, sadnica i opreme za hortikulturu, Izložbu meda, pčelinjih proizvoda i hrane, Izložbu organskih proizvoda  i Izložbu suvenira i proizvoda starih i umetničkih zanata.

Tema ove "Novosadske jeseni" će biti organska poljoprivreda. Organizatori žele da skrenu pažnju javnosti na značaj organskog uzgoja, čiji su proizvodi atraktivni za tržište i postižu dobru cenu, pogodan je i na manjim gazdinstvima, ne traži velika početna ulaganja i daje dobru osnovu za oblike turizma koji su specifični u ruralnim područjima.

Manifestacija "Novosadska jesen" već 13. godina tradicionalno daje doprinos razvijanju ekološke svesti građana, kroz organizovanje brojnih stručnih tribina, predavanja, okruglih stolova i radionica o aktuelnim ekološkim temama. Obrazovni programi se organizuju za građane svih uzrasta, a svake godine su tribine, radionice i izložbe vezane za osnovnu temu manifestacije. Organizuje se pod sloganom "Jesen je pravo vreme za sadnju", a pored toga što posetioci mogu na njoj naći sve što je potrebno za hortikulturno uređenje, jer su prisutni izlagači iz cele zemllje, mogu od njih i dobiti praktične savete u vezi nege i uzgoja cveća i sadnica.

Manifestacija je postala tradicionalna zahvaljujući odličnoj saradnji sa više od 230 izlagača - najvećim proizvođačima i uvoznicima cveća, sadnica lišćara, četinara i ukrasnog šiblja, kao i semenske robe, zaštitnih sredstava i prateće opreme za uređenje vrtova i enterijera, kao i proizvođačima meda i zdravstveno - bezbedne hrane i rukotvorina starih zanata.

Kako organizatori navode, više od 60.000 zadovoljnih posetilaca tokom pet dana trajanja manifestacije su takođe pokazatelj koliko je “Novosadska jesen” zanimljiva našim sugrađanima.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan