Novosadska Komunalna policija obeležila devet godina rada (FOTO)

Novosadska Komunalna policija obeležila devet godina rada (FOTO)

Кomunalna policija Grada Novog Sada obeležila je danas, 14. novembra, devet godina rada.

U novembru 2010. godine, u skladu sa Zakonom o Кomunalnoj policiji, u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove obrazovana je Кomunalna policija, čijim radom se obezbeđuje izvršavanje poslova iz nadležnosti Grada Novog Sada, a u oblastima komunalnih delatnosti, zaštite životne sredine, ljudi i dobara, zaštite i održavanja reda u korišćenju zemljišta, prostora, lokalnih puteva, ulica i drugih javnih objekata.

Načelnik Gradske uprave za inspekcijske poslove Miroslav Laketić rekao je da trenutno Кomunalnu policiju Grada Novog Sada čine tri šefa odeljenja i 47 komunalnih policajaca.

– U proteklih 12 meseci naša služba je zaprimila više od 14 hiljada obraćanja građana i institucija, i za taj vremenski period izvršila skoro 20.000 različitih aktivnosti. Na osnovu raznih odluka koje primenjujemo izrekli smo 1457 prekršajnih naloga u ukupnoj vrednosti od 41.540.000,00 dinara. Zadovoljan sam radom sektora Кomunalne policije jer vrlo revnosno reaguju na sve ono na šta nam građani ukazuju. S obzirom na to da je donesen novi Zakon o Кomunalnoj miliciji uputili smo Gradu predlog Odluke o Кomunalnoj policiji kako bi se ona uskladila sa Zakonom, i nadam se da će Grad Novi Sad u narednim godinama učiniti dodatni napor kako bi se povećao broj komunalnih policajaca, a u cilju efektivnijeg rada našeg sektora – naglasio je Laketić.


– Grad Novi Sad svakako će nastaviti da ulaže u opremu kako bi doprineo većoj bezbednosti i boljem komunalnom redu. Novim Zakonom, koji je donesen pre nekoliko meseci, Кomunalna policija dobila je i nekoliko novih ovlašćenja kako bi se na sveobuhvatniji način vodilo računa o komunalnom redu, ali su unapređeni i kontrola i odgovornost Кomunalne policije –
rekao je Vladimir Stojković, član Gradskog veća za komunalne poslove, čestitajući devetogodišnjicu rada pripadnicima Кomunalne policije.

Za najbolje komunalne policajce ove godine izabrani su Jovana Dobrojević i Radomir Vuković, a  Vladimir Stojković uručio im je prigodne poklone.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan