Novosadska opozicija predstavila Proglas o zaštiti životne sredine

Novosadska opozicija predstavila Proglas o zaštiti životne sredine

Udružena novosadska opozicija (UNO) predstavila je "Proglas o zaštiti životne sredine u Novom Sadu" u kojem apeluje da se prekine nepotrebna seča drveća i smanjenje postojećih zelenih površina u gradu.

U dokumentu koji predstavlja prvi zajednički proizvod višemesečnog rada dela novosadske opozicije predstavljene su smernice u vezi sa borbom za zaštitu životne sredine, a na konferenciji za novinare je rečeno da će ih se te stranke pridržavati ukoliko pobede na izborima.

Obećali su i da će se subvencionisati unapređenje energetske efikasnosti kako bi se smanjilo zagađenje, kao i da će se izgraditi centralni prečistač otpadnih voda, da će se uvesti selekcija i reciklaža otpada i da će više novca biti uloženo u edukaciju stanovništva o važnosti očuvanja životne sredine.

Proglas su potpisali Demokratska stranka, Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret, koje čine UNO.

Predstavnici tih partija su izrazili zabrinutost zbog pretećih posledica "masovne neplanske izgradnje i endemske korupcije” aktuelne vlasti.

MOTORNE TESTERE PRETE NOVOM NASELJU: Građani brane platane i život od garaža

Novosadska opozicija i aktivisti protiv izgradnje Balaševićevog muzeja u u Univerzitetskom parku


Predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Danijela Grujić izjavila je da je proglas nastao iz želje da se zaustavi "dalje propadanje Novog Sada" i da se građanima ponudi alternativa naprednjačkoj vlasti.

Predstavnik Pokreta slobodnih građana Miroslav Ferenček rekao je da UNO podržava građane koji organizuju ekološke proteste u gradovima Srbije.

Oni su najavili da će organizovati tribine na kojima će građanima predstaviti svoj program.

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • IZNOGUD

  pre 859 dana i 19 sati

  Ovde nekome nije dobro...DS i ostali....pa jel zaista mislite da ste o svemu brinuli dok ste bili na vlasti ? Slabo pamtite a brzo zaboravljate...Da ste bili iole dobri " grobar " ne bi pobedio nikada...

  Oceni komentar:
  0
  3
 • Sa zaštitom sredine nema šale

  pre 859 dana i 17 sati

  Bitno li je sad, ko je ubio Murata a ko 1800 i neke nešto rekao? Utiče li?
  Bitno je da li želimo zdravu sredinu i zdrav vazduh, da svako ima vodu i hranu.
  Oko toga politike nema, jer isti otrov izaziva alergije, astme i ubija starce svih ljudi bez obzira na poziciju i partiju. Kad avion prošara nebo, a određeni komandanti se ukake - ne smemo mi to dirati, iako smo plaćeni upravo za to - e i njihova deca i unuci isti vazduh dišu. I Predsednik i premijerka isti vazduh dišu, a i njihova deca.
  5 chr

  Oceni komentar:
  1
  2