Novosadska policija zabranila "Tradicionalistima" da prošetaju do "Crne kuće"

Novosadska policija zabranila "Tradicionalistima" da prošetaju do "Crne kuće"

Grupa od pedesetak ekstremnih desničara koji se nazivaju "Tradicionalisti" okupila se danas, 4. februara, oko 17.30 ispred Uspenske crkve u Novom Sadu.

Kako su ranije najavili, oni su se okupili i palili sveće povodom godišnjice smrti Milana Nedića i pevali nacionalističke i antikomunističke pesme. Nosili su neonacistička i antikomunistička obeležja i simbole, piše "Danas".

Policija im je zabranila da idu do CK13, gde se održavao sastanak antifašističkih organizacija.

Načelnik novosadske policije Slobodan Malešić saopštio je okupljenim desničarima da im nije dozvoljena nikakva šetnja nakon čega su se oni razišli. Sve vreme je oko Uspenske crkve bio prisutan veliki broj pripadnika policije, koji su legitimisali okupljene.

"Tradicionalisti" su prethodnih dana pozivali pristalice na ovaj, kako su nazvali, "antikomunistički skup" kao reakciju na sastanak antifašistički orijentisanih grupa i pojedinaca u CK13 na kom se raspravlja o rastućim pojavama fašizma u Novom Sadu i Srbiji. "Tradicionalistima" je zasmetalo to što se tribina antifašista održava 4. februara, na dan "navodnog samoubistva" generala Milana Nedića, kog su nazvali i "srpskom majkom i biološkim spasiteljem naše nacije".

Oceni vest:
5
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Tiosav S. Marjanović

  pre 1111 dan i 12 sati

  E jadni moji antifašisti, levičari, anarhisti... zovete policiju da vas brani od ove šake jada. Gde je ta vaša čuvena borbenost kojom se toliko dičite na društvenim mrežama?

  Oceni komentar:
  9
  6
 • @Tiosav

  pre 1111 dan i 10 sati

  Sta ima antifasisti da se biju sa ovim klincima koje je rasterao jedan policajac? Imali smo najezdu ultradesnicara pre 10 godina koji su dovedeni na svoje mesto, epilog je bio da su polovina njih patili od teske depresije (Dolf Pospis) a drugi deo je nastavio u nekom obliku da se bavi kriminalom ili da saradjuje sa sluzbom (kao Firer Davidovic i pojedini navijaci).

  Nazalost, ovi idioti ce u vreme interneta dobiti jos veci prostor nego sto su ikada imali. A tuci 50-oro dece ? Super bi izgledalo u vestima!

  Oceni komentar:
  0
  4