Novosadski aktivisti osnovali Građanski pokret "Bravo"

Novosadski aktivisti osnovali Građanski pokret "Bravo"

Građanski pokret "Bravo" biće sutra, na Dan grada, predstavljen u Amfiteatru Spensa, u 19 sati.

Veliki broj aktivista i aktivistkinja koje Novi Sad poznaje iz borbi vođenih predhodnih godina odlučili su da iskorače i preuzmu odgovornost za donošenje odluka presudnih za humani razvoj Novog Sada, navodi se u saopštenju pokreta.

Od pojedinaca okupljenih na Limanu, Novom Naselju i Telepu, preko slobodnih mesnih zajednica i protesta protiv Rio Tinta, GUP-a i uništavanja Šodroša, organizovanjem u građanski pokret, borci i borkinje žele da uz pomoć i podršku građanja izađu na crtu ljudima koji znaju samo za uništavanje i nasilje, ističu iz ove organizacije.

U programu pokreta se navodi da je zasnovan na vrednostima kao što su sloboda, dostojanstvo, odgovornost, solidarnost, pravda, ravnopravnost, hrabrost i antifašizam.

Mi, slobodni i hrabri ljudi Novog Sada odgovorno gradimo zajednicu zasnovanu na solidarnosti i pravdi, braneći dostojanstvo i dobrobit čoveka i prirode. Mi, čija je vizija sloboda, pravedno i solidarno društvo, a Novi Sad mesto za dostojanstven život svih njegovih građana i građanki. Mi, koji ne pristajemo na poništavanje kulturnog identiteta Novog Sada i brisanje njegovog slobodarskog, modernog, kosmopolitskog i antifašističkog duha. Mi, spremni da se bez kompromisa suprostavljamo otimanju i rasprodaji najvrednijih prostora Novog Sada, njegovog priobalja i Nacionalnog parka "Fruška gora". Mi, koji ličnim primerom inspirišemo i ohrabrujemo ljude, pokazujući im da su ulaganje energije, znanja i truda garancija za stvaranje  prosperitetne zajednice kakva nam je potrebna i danas i u budućnosti, stojimo iza ovog pokreta ‒ između ostalog, stoji u programu.

Oceni vest:
10
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Boca

  pre 505 dana i 19 sati

  Neki strani špijuni, očito.

  Oceni komentar:
  13
  5
 • DOLE VLAST!

  pre 505 dana i 18 sati

  Da, sad smeta svako ko nije u partiji na vlasti.
  Čim se oglasi kao slobodan građanin.
  Imao sam laptopove pravih plaćenih špijuna u rukama.
  Nemaš ti pojma šta je špijun.

  Oceni komentar:
  1
  9
 • Небоја

  pre 505 dana i 15 sati

  Презирем АВ и његове следбенике, али никада нећу са масом којој је Брковић на челу. Владај Ацо павијане још 100 година поред ове опозиције! Пу

  Oceni komentar:
  6
  8