Novosadski Fakultet za sport i fizičko vaspitanje dobitnik Svetosavske nagrade (FOTO)

Novosadski Fakultet za sport i fizičko vaspitanje dobitnik Svetosavske nagrade (FOTO)

U Novom Sadu održana svečanost povodom Svetosavske nagrade, koju je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dodelilo Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje UNS.

To priznanje dodeljuje se za doprinos kvalitetnom obrazovanju i vaspitanju, unapređivanju obrazovno-vaspitne prakse i razvoju naučnih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji. Predlagači za prestižnu nagradu su bili Fakultet tehničkih nauka, Medicinski fakultet, Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku, Društvo pedagoga fizičkog vaspitanja Vojvodine, Savez za školski sport Vojvodine, Društvo nastavnika fizičkog vaspitanja Grada Novog Sada i Savez za školski sport i olimpijsko vaspitanje Grada Novog Sada.


Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje prof. dr Dejan Madić istakao je da je svečanost organizovana u čast Predlagača koji su spoznali kvalitete tog Fakulteta. U Predlogu za dodelu nagrade koji su Ministarstvu podneli predlagači, u kojem, između ostalog, stoji da je Fakultet od svog osnivanja 1974. godine do danas, proizveo 3867 profesora fizičkog vaspitanja i sporta, 265 mastera i magistara nauka i 116 doktora nauka i da je većina trenerskog i nastavnog kadra u vojvođanskim školama, potekla odatle, čime je on trajno ugradio sebe u temelje školstva i sporta u Republici Srbiji.

- Ova nagrada služi na čast studentima, profesorima i zaposlenima na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje i celoj univerzitetskoj zajednici našeg grada. Nadam se da će nastaviti da idu putem uspeha koji su trasirali pre 43 godine i da će im dobijeno priznanje samo biti podstrek da nastave snažnim tempom. Čestitam dekanu Madiću i studentima na nagradi koju je privilegija dobiti, a privilegija je i imati takve eminentne predlagače – rekao je, između ostalog,  gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i dodao da se nada da će Fakultet i Grad u budućnosti još intenzivnije sarađivati kroz zajedničke projekte, poput organizovanja besplatnih školskih vannastavnih aktivnosti i dr.


Svečanosti je pored gradonačelnika Vučevića, prisustvovao i bivši gradonačelnik Novog Sada Jovan Dejanović, koji je za vreme svog mandata sedamdesetih godina prošlog veka bio jedan od osnivača tog Fakulteta. Prisutni su bili i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević, rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Dušan Nikolić i mnoge druge ugledne ličnosti iz društvenog života.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan