"Novosadski Winter Fest" i ove zime na Trgu slobode

"Novosadski Winter Fest" i ove zime na Trgu slobode

Zimski festival iliti "Novosadski Winter Fest" biće održan od 23. novembra do 30. decembra 2017. godine na centralnom gradskom trgu u Novom Sadu, saopšteno je i pres službe Grada.

Tim povodom, u Gradskoj kući održana je konferencija za novinare kojoj su prisustvovali član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević, direktor Turističke organizacije Grada Novog Sada Branislav Knežević, članice Organizacionog odbora festivala "Novosadski Winter Fest" Biljana Gavrić i Jelena Savić, kao i frontmen grupe Amajlija Bogoljub Banjac Čombe.

- Podržavajući ovu manifestaciju prošle godine, Grad je želeo da zimsku sezonu, koja je tada bila lošija, učini vidljivijom i privuče što više turista u Novi Sad. Posle prvog „Novosadskog Winter Festa“ možemo reći da smo bili u pravu, jer su ljudi dolazili u Novi Sad da se slikaju pored „raspevane jelke“, da se voze fijakerom, uživaju u nastupima bendova ali i u bogatoj gastro ponudi. Najbolji pokazatelj za to jeste statistika koja govori da su ti zimski meseci bili mnogo bolji nego prethodnih godina. Naravno, to se sve odrazilo i na statističke pokazatelje kada je reč o celoj prošloj godini – rekao je Milorad Radojević.Direktor Turističke organizacije Grada Novog Sada Branislav Кnežević je istakao da Novi Sad beleži pozitivan trend dolaska turista, koji je za 13 odsto veći u prvih devet meseci ove godine u odnosu na 2016, i dodao da je TONS zajedno sa Turističkom organizacijom Srbije krenuo u zajedničku kampanju kako bi se Novi Sad promovisao, a dve titule koje je Novi Sad osvojio biće, prema njegovim rečima, jak argument u turističkoj promociji.

Biljana Gavrić iz "Ninamedije" naglasila je da su organizatori učili na prošlogodišnjim iskustvima, i trudili se da sve kritike i sugestije koje su dolazile kako od medija, tako i od građana i gostiju Novog Sada, uvaže.

- U okviru prošlogodišnjeg festivala, za 55 dana koliko je trajao, nastupilo je 35 dečijih i 15 odraslih horova na "raspevanoj jelci", 45 bendova je sviralo na Trgu slobode i isto toliko di-džejeva je imalo svoje nastupe. Takođe, imali smo mnogo propratnih sadržaja na koje smo ponosni, kao što su izložbe novosadskih fotografa, saradnja sa institucijama kulture i humanitarne akcije. Ponosni smo i na fijakere koji su, posle 38 godina, ponovo vozili Novosađane centralnim ulicama grada – rekla je Biljana Gavrić.


Više o samom programu festivala govorila je Jelena Savić iz "Color Media Communicationsa", koja je istakla da će i ove godine svakog dana od 18 časova biti organizovani nastupi dečjih horova na "raspevanoj jelki", dok će muzički bendovi i didžejevi nastupati samo vikendom.

- Ponovo ćemo u centru grada imati fijakeristu i fijaker koji će pešačkom zonom voziti sve one koji to budu želeli, organizovaćemo izložbe fotografija novosadskih fotografa i fotoreportera, a desetak dana pred Novu godinu dovešćemo i Deda mraza koji će se družiti sa našim najmlađim sugrađanima. Gastronomska ponuda ove godine biće bogatija, sa većim izborom hrane i pića – naglasila je Jelena Savić.

Drugi po redu "Novosadski Winter Fest" počinje 23. novembra nastupom dečijeg hora Šareni vokali, a nakon njih Novosađani će moći da uživaju u muzici benda Amajlija.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Elenor Maier

  pre 2395 dana i 17 sati

  Dobar Dan

  Lepa idea, ali pisanje imena nesto iritira.
  Winterfest je nemacka rec, koja se pise zajedno. Ako vec koristite nemacke reci, onda barem korektno pisane (zajedno, jedna rec). Ovako deluje nesto cudno.

  Sa postovanjem
  em

  Oceni komentar:
  0
  1