"Novosadski Zimzolend" otvara se u četvrtak na Trgu slobode

"Novosadski Zimzolend" otvara se u četvrtak na Trgu slobode

Na trgove svetskih prestonica, zima donosi prazničnu idilu, pa tako i na trg evropske prestonice kulture. "Novosadski Zimzolend", nastao je po ugledu na najlepše božićne "pijace" u Evropi, a i ove godine organizuje ga kompanija Ninamedia, a uz podršku Grada Novog Sada, Gradske uprave za privredu i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Praznična atmosfera trajaće čak 28 dana, od 1. do 28. decembra i biće upotpunjena raznovrsnim programom koji okuplja mnoštvo posetilaca.

Na "Raspevanoj jelci", bini ukrašenoj prirodnim granama jelke, svakog dana održavaće se nastupi horova iz čitave Vojvodine, dok će vikendima na centralnoj bini nastupiti najpoznatiji novosadski bendovi i DJ-ejevi. U tridesetak kućica posetioci će imati priliku da probaju kuvano vino, razna piva, hranu specifičnih ukusa, kao i da kupe suvenire i novogodišnje ukrase. U svakoj kućici čuči jedan mali, novogodišnji svet koji vas mirisima i ukusima vraća na najušuškanija mesta u sećanju.

Manifestaciju će 1. decembra u 18 časova svečano otvoriti hor "Vivak", potom je planiran performans iznenađenja, a u 19.30 nastupiće novosadski bend Banda Drvena koji na autentičan vojođanski način izvodi domaće i strane hitove – najavila je Tamara Mladenović ispred kompanije Ninamedia.


Program je prilagođen svim uzrastima – odrasli će biti u prilici da se oprobaju u slikarstvu na radionici "Slikaj i cirkaj", kao i da prisustvuju školi vina somelijerke poznate pod imenom Marija Vinarija. Deca će gotovo svakog vikenda moći da uživaju u edukativnim predstavama u saradnji za Muzejom Vojvodine, kao i u mnogim lutkarskim i novogodišnjim predstavama za naše najmlađe sugrađane.

Važno je da manifestacije imaju svoj brend, a u poslednjih par godina strategijskim pristupom, mi taj brend i stvaramo. Predvodnici smo u regionu, možemo da ponudmo regionalnu turističku ponudu i na to smo ponosni – ističe Milan Jarić, pomoćnik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam.

11. decembra prisutna će biti i "Zoohigijena" koja će na Trg slobode dovesti mališane pod njihovom brigom kako bi im našli topli dom.

Za ljubitelje fotografisanja, svaki kutak Trga slobode tokom "Novosadskog Zimzolenda" biće instagramičan, božićan i čaroban.

Kako iz Turističke organizacije Novog Sada navode, ovakav vid manifestacije je značajan za unapređenje zimske turističke sezone.

Unapređenje turističke ponude i tokom zimskih meseci je veoma važno, i upravo ovo je jedan od ključnih događaja koji će uticati na razvoj turizma tokom zimskog perioda – zaključila je Željana Rudić, PR Turističke organizacije Novog Sada.

Oceni vest:
9
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan