"Novosadsko proleće" od 21. do 23. marta na prvom spratu Spensa

"Novosadsko proleće" od 21. do 23. marta na prvom spratu Spensa

Novosadski gorani po 29. put organizuje manifestaciju "Novosadsko proleće" a otvaranje najavljuju simbolično za prvi dan proleća, 21. mart.

Od 21. do 23. marta ove godine održaće se 29. "Novosadsko proleće", javljaju iz Pokreta gorana Novog Sada.

- Tokom tri dana manifestacije okupićemo veliki broj izlagača cveća, sadnica i opreme za hortikulturu, meda i zdravstveno-bezbedne hrane i starih i umetničkih zanata da predstave svoje proizvode. Idući u susret velikom jubileju – 30 godina manifestacije, uveli smo izmene, a zadržali stari šmek i staru lokaciju - prvi sprat Spensa", navode iz Pokreta gorana.Tokom trajanja manifestacije, biće obeleženi datumi važni za zaštitu životne sredine:

- 21. mart – Svetski dan šuma, Dan Pokreta gorana i početak proleća - u saradnji sa JP "Vojvodinašume"

- 22. mart – Svetski dan voda - u saradnji sa JVP "Vode Vojvodine"

Iz Pokreta gorana navode da će ove godine manifestaciju 29. "Novosadsko proleće" obeležiti kroz stručno i javno predavanje "Biljne invazije i Novi Sad" i kviz za srednjoškolce "Invazija znanja".

- Cilj predavanja je predstavljanje novih platformi za praćenje invazivnih vrsta koje uključuju i građane i građanke. Pored ovog predavanja akcenat stavljamo na stručni skup za nastavnike osnovnih škola na aktuelnu temu "Prednosti i izazovi projektne nastave u obrazovanju za održivi razvoj". Za ljubitelje vojvođanske tradicije, kulture i običaja življenja spremili smo različite turističke i gastronomske ponude vojvođanskih salaša kroz "Salašarski dan" i televizijski serijal "Salaši za Vas".Za 29 godina postojanja manifestacije, najavljuju goransku nagradnu igru u okviru koje će podeliti 29 poklona za posetioce manifestacije.

Više o ovogodišenjem "Novosadskom proleću" možete pratiti na njihovom Fejsbuk događaju.  

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan