NOVOSADSKO PROLEĆE: Spens zašareneo i zamirisao

NOVOSADSKO PROLEĆE: Spens zašareneo i zamirisao

Tradicionalna manifestacija 27. Novosadsko proleće u organizaciji Pokreta gorana Novog Sada otvorena je na prvom spratu Spensa i trajaće do 25. marta.

Noovosađani će i ove godine imati priliku da pogledaju i kupe cveće, sadnice, opremu za hortikulturu, med i zdravstveno bezbednu hranu, suvenire, proizvode starih i umetničkih zanata, ali i da posete izložbu „Salon energetske efikasnosti”, pošto je glavna tema manifestacije „Energetska efikasnost kroz obnovljive izvore energije”.

Prisutnima se na otvaranju obratio predsednik Pokreta gorana Novog Sada Petar Viđikant, koji se zahvalio izlagačima i posetiocima što su došli da još jednom isprate tradicionalnu manifestaciju.

– I ove godine izložbe su vezane za energiju. Prva se odnosi na efikasnost kroz obnovljive izvore energije, druga je o Pokretu gorana, a treća je namenjena posetiocima i sve to zajedno čini ovu manifestaciju boljom i lepšom – rekao je Viđikant.

Izlagač Laslo Tertelji, koji je na Novosadskom proleću od davne 1991. godine, takođe je ukazao na značaj te manifestacije i istakao da mu je drago što još uvek postoje ljudi koji cene prirodu.

– Rekli su da onaj koji sadi cveće i drveće misli na budućnost i dobar je čovek – kazao je Tertelji.

Za dobru atmosferu bilo je zaduženo Društvo mladih muzičara „Istrumental” iz Novog Sada, koje je izvelo pesmu „Hajde, Kato, hajde, zlato”.

Osim cveća, na više od 200 prodajnih tezgi mogli su se videti razni proizvodi, suveniri, zdrava hrana, predmeti od gline, slatkiši, kao i stare rukotvorine.

Na prodajnoj izložbi mogu se kupiti kaktusi za 150 dinara, ljubičice za 200, a jelke su se koštale od 600 do 1.500. Filadendron je 2.000 dinara. Cene činija od gline su se kretale od 500 do 1.000 dinara. Ikebane su od 450 do 800 dinara. Med se može kupiti po 800 do 1.200 dinara, a slatko od smokava i šljiva je od 600 do 800 dinara.

Izlagač Štefanija Primorac je istakla da su posetioci najviše zainteresovani za starije biljke, poput begonija ili astragalusa.

– U ponudi imam razne biljke, od kućne srećice, za koju se veruje da donosi sreću, do šeflere, koja se naziva biljka kišobran i veoma je pogodna za održavanje – navodi Štefanija Primorac. – Cene su pristupačne i baš sam zadovoljna prodajom, mada očekujem još bolji promet narednih dana.

Izložbe 27. Novosadskog proleća su prodajnog karaktera i biće otvorene svakog dana od 8 do 20 sati, a u subotu do 15.

Ulaz je slobodan.

Ostatak teksta možete pročitati OVDE!

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan