Novosadskom Pikasu 15 godina zatvora za pokušaj ubistva

Novosadskom Pikasu 15 godina zatvora za pokušaj ubistva

Višestruko osuđivani silovatelj Dušan Murgaški zvani Pikaso (60), osuđen je na 15 godina robije zbog pokušaja ubistva radnice KCV i premlaćivanja poznanika.

Odlukom suda koju je saopštio predsedavajući sudija Vidoje Mitrić, Murgaški je za pokušaj ubistva osuđen na 12 godina zatvora, za nanošenje teških povreda tri godine, a za ugrožavanje sigurnosti šest meseci, što je pretvoreno u jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora, piše "Blic".

Dušan Murgaški je do sada osuđivan osam puta za razna krivična dela, među kojima su i veoma nasilna, i veći deo života je proveo po zatvorima. Sada mu je suđeno zbog optužbe da je 8. februara prošle godine teško povredio sugrađanina Miroslava Sačeka i dan kasnije u Centru za rehabilitaciju Kliničkog centra Vojvodine pokušao da ubije servirku Marijanu Čobanski.

Krivično veće juče je najavilo da će danas objaviti presudu za krivična dela nanošenje teških telesnih povreda i pokušaj ubistva za koja je u objedinjenom postupku predviđena zatvorska kazna u trajanju od maksimum 15 godina.

Zamenica višeg javnog tužioca Jelena Stojković Mustakis apelovala je u četvrtak na sud da optuženom, upornom povratniku, izrekne maksimalnu zatvorsku kaznu zato što je, kako je istakla u završnoj reči, Murgaški do sada osam puta osuđivan. 

Detaljnije o događajima zbog kojih je Murgaški osuđen možete pročitati na sajtu Blic.rs.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan