"NOVOSTI": Svedočenje majke dečaka koji se obesio

"NOVOSTI": Svedočenje majke dečaka koji se obesio

Moj sin nikada nije bio problematičan. Naprotiv, bio je veseo, dobar dečak, posvećen sportu. To što je učinio, mislim da je bilo neka vrsta eksperimenta, a kakvog, još ne znam. Valjda je hteo da proveri koliko je izdržljiv... Sigurna sam da nije mislio da će se to na takav način završiti - izjavila je Izabela Mugoša, majka petnaestogodišnjeg Roberta koji je u stanu u Novom Sadu pronađen mrtav, za "Novosti"

 Mladog i uspešnog košarkaša, zatekla je mrtvog u porodičnom stanu u Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu, u ponedeljak u kasnim popodnevnim satima.

Maloletnik je najverovatnije izvršio samoubistvo vešanjem o cev radijatora u dnevnoj sobi, a u stanu nisu otkriveni tragovi koji bi ukazivali da se tu dogodio neki sukob.

- Razgovarali smo pola sata pre toga preko telefona, i zamolila sam ga da me sačeka kod kuće jer mi je rekao da hoće da ide na još jedan trening - govori ucveljena majka o onome što se dešavalo pre tragedije. - Zaista ne mogu da shvatim šta se dogodilo!

Petnaestogodišnjak se uspešno bavio sportom, trenirao je košarku, a za desetak dana je trebalo da pođe u gimnaziju "Isidora Sekulić", koju je upisao posle svršene novosadske osmoletke "Petefi Šandor".

- Govorio je da će u gimnaziji morati mnogo da uči i da zbog toga sada želi da treninge pojača još jednim - govori majka o sinovljevim planovima. 

- To što se sada pojavljuje u pojedinim medijima da je koristio marihuanu, i da su to rekle dve njegove drugarice, od kojih mu je jedna od njih simpatija, ubeđena sam da nije tačno. Sa sinom sam o svemu uvek imala otvorene razgovore, pa i o tome.

U to su ubeđeni i Robertovi drugovi iz osnovne škole, koji su se u utorak okupili ispred zgrade. Kažu da je Robert bio posvećen sportu, i sve je podredio košarci.

- Prošle nedelje na košarkaškom turniru, ovde u Novom Sadu je osvojio nagradu, proglašen je najboljim centrom - kaže dečakov drug sa kojim se družio još od vrtića. - Planirao je da posle srednje škole ode u Ameriku, i da jednog dana, na parketu između dva koša, nastupa za neki NBA klub.

Po onome što su Robertovi prijatelji primetili prethodnih dana, petnaestogodišnjak je bio pomalo depresivan, a to su, kako vele, protumačili na osnovu nekih tužnih pesama koje je "kačio" na društvene mreže.

Više o ovom možete pročitati OVDE

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan