NS: Bicikli često na meti lopova

NS: Bicikli često na meti lopova

Dvotočkaši u Novom Sadu često na meti lopova, godišnje nestane više od hiljadu. G. M. (33) sumnjiči se da je ukrao 20 bicikala.

Novosađanin G.M. (33) policija je uhapsila i osumnjičila za najmanje 20 krađa bicikala. U ruke inspektora je pao neposredno pošto je na osmom spratu u zgradi u Ulici Bate Brkića jednoj sugrađanki ukrao bicikl. Ovaj slučaj samo potvrđuje da lopovi ne biraju ni vreme ni mesto, pa se krađe dešavaju i u po bela dana sa parkinga, iz podruma, ispred prodavnica, sa terasa u višespratnicama.

Kako prenose "Večernje novosti", procenjuje se da svakog dana nestane najmanje jedan dvotočkaš, a veruje se da godišnje više od hiljadu vlasnika ostane bez bicikla. Pre nekoliko dana na društvenim mrežama je objavljen snimak koji su postavili stanari u novosadskom naselju Rotkvarija, na kom se vidi muškarac koji je ukrao bicikl. Za taj "posao" mu je bilo dovoljno svega nekoliko minuta, niko od stanara ga nije video, ali su sve snimile sigurnosne kamere.

Zbog ovakvih slučajeva policija će, kako poručuju iz Policijske uprave Novi Sad, pojačano raditi na otkrivanju krađe dvotočkaša. Nastojaće da i dalje, redovnim kontrolama i pojačanim patrolama na mestima gde najčešće dolazi do izvršenja ovih krivičnih dela, spreči krađe.

- Apelujemo na sve građane da svoje bicikle ostavljaju obezbeđene, ali i da slučajevima krađe bicikla prijave najbližoj policijskoj ispostavi – navode u novosadskoj policiji. - Građani treba da prijave krađu bicikla, jer se na osnovu serijskog broja, opisa i eventualnih karakteristika u izgledu može pronaći.

Ostatak vesti pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan