NS DOBIJA NOVI PARK: Umesto divljih deponija – zelena oaza

NS DOBIJA NOVI PARK: Umesto divljih deponija – zelena oaza

Na površini od 3,5 hektara nalaziće se i igraonice, teretane, fontana, poslastičarnica...

Stanovnici Detelinare i Novog naselja moći će od leta 2017. godine da uživaju u velelepnom parku, koji će biti podignut na neuređenoj površini između ova dva gradska kvarta. Pripremni radovi na uređenju nove zelene oaze u Novom Sadu počinju na proleće, a budući park će zauzeti površinu od 3,5 hektara u vlasništvu grada bez parcele, koja je vlasništvo "Železnica Srbije".

Podizanje novog parka finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine i, kako objašnjavaju u "Zelenilu", trenutno je u izradi projekat, a u međuvremenu će biti urađena i preparcelizacija. Potom sledi početak pripremnih radova, koji podrazumevaju uklanjanje divljih deponija na kojima se nalazi ogromna količina šuta i samoniklog rastinja.

- Idejnim rešenjem je predviđeno čak deset ulaza, od kojih su dva glavna, čime će se omogućiti veći protok ljudi. Sistem staza biće prilagođen različitim grupama posetilaca – najavljuju u "Zelenilu".

Prema zamisli arhitekata, park bi trebalo da ima poslastičarnicu, javni toalet i prostor za mehanizaciju kojom će se održavati. Predviđene su i dve zone za dečju igru i rekreaciju, teretana na otvorenom, fontana, teren za boćanje, površine za održavanje radionica, koncerata i sličnih sadržaja. Biće postavljen i veći broj klupa i korpi za smeće.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
17
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • L0RY

  pre 2147 dana i 13 sati

  NeMoGuĆe Ne verujem dok ne vidim

  Oceni komentar:
  0
  5
 • Zoran

  pre 2147 dana i 7 sati

  Konačno se neko setio da iskoristi već postojeće...

  Oceni komentar:
  0
  5