NS: Kafane krše radno vreme, stanari revoltirani

NS: Kafane krše radno vreme, stanari revoltirani

Vlasnici novosadskih kafana i drugih ugostiteljskih lokala kažnjeni su više od hiljadu puta u proteklih pola godine.

Komunalna policija izašla je u oko 1.900 kontrola poštovanja gradske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata i izrekla više od 1.020 kaznenih mera, kao i isto toliko prekršajnih naloga. Problem u kažnjavanju ugostitelja u gradu upravo je iznos propisanih kazni – ugostiteljima se isplati da produže radno vreme iza propisanih jedan čas posle ponoći, koliko je trenutno maksimalno radno vreme vikendom, s obzirom na to da se najviše novca u lokalima obrne upravo u noćnim izlascima. Kazne su, kažu za "021.rs" u Komunalnoj policiji, između 50.000 i 110.000 dinara.
 
Kršenje radnog vremena lokala u gradu izaziva revolt stanara u najbučnijim, to jest u delovima grada u kojima su gradske kafane i noćni lokali. U proteklih godinu i po dana najviše su se žalili stanari Ulice Laze Telečkog, u kojoj se nalazi najveći broj noćnih klubova i kafana, a čiji stanari su podneli i tužbe protiv Grada Novog Sada zbog buke u kasnim satima. Pojedini stanari su odlučili da se isele iz ovog dela užeg centra grada i prodaju svoje stanove, a pretilo se i podnošenjem krivičnih prijava protiv načelnika komunalne policije, načelnika policijske uprave, kao i načelnika Gradske uprave za inspekcijske poslove zbog nereagovanja na apele, prenosi "021.rs".
 
Gradu su se na buku nedavno žalili i stanari Šekspirove u blizini Kineske četvrti, ali je nepoznato kako je tačno buka dopirala do stambenih delova zbog udaljenosti klubova i generalno izolovanosti Kineske četvrti od domova.
 
Na jednu novosadsku kafanu u Kisačkoj ulici godinu dana se žale stanari ove ulice, koji su se pismom obraćali gradonačelniku, komunalcima, inspekcijama, mesnoj zajednici i gradskim telima, a koja je, prema navodima stanara, svakog dana u sedmici radila do ranih jutarnjih sati. Da su se njihovi apeli makar nakratko isplatili uverio se reporter "021.rs", koji je zatekao kafanu zatvorenu oko dva sata ujutro.
 
Ostatak teksta možete pročitati ovde.
Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan