NS: Održana promocija manifestacije "Manić – Tisa 63" (FOTO)

NS: Održana promocija manifestacije "Manić – Tisa 63" (FOTO)

Klub ljubitelja reke Tise "Tisa 63" i Turistička organizacija opštine Novi Bečej promovisali su danas u Novom Sadu petu po redu manifestaciju "Manić – Tisa 63", koja se ove godine održava od 9. do 11. decembra u Novom Bečeju.

- Danas smo posetili Novi Sad s namerom da prikažemo deo onoga što će biti na samoj manifestaciji. Naravno, ne možemo im približiti zimski ribolov, ali možemo tradicionalni vojvođanski svinjokolj, koji je ranije bio podmanifestacija naše glavne manifestacije vezane za ribolov i pecanje, a sada se izdvojio kao zaseban. To znači da imamo dve ravnopravne manifestacije pod zajedničkim nazivom "Manić – Tisa 63". Danas Novosađanima nismo prikazali obradu mesa na tradicionalan vojvođanski način, što ćemo učiniti u okviru maifestacije 10. decembra, ali smo im predstavili specijalitete vezane za svinjokolj, tradiciju i običaje. Svi specijaliteti mogli su se degustirati besplatno, a posetioci su osetili ukuse i mirise, kao najavu onog što ih čeka ukoliko dođu na našu manifestaciju u Novom Bečeju - rekao je Dragan Vukotić, iz Kluba ljubitelja reke Tise "Tisa 63".

- Veliko interesovanje Novosađana za manifestaciju "Manić – Tisa 63" i gurmanske specijalitete, kao što su vulkan čvarci i riblja čorba spremljena od strane vrhunskih kulinara, na pravi način najavljuju svojevrstan provod na obali Tise od 9. do 11. decembra za sve ljubitelje ribolova, ali i ljubitelja vojvođanskih gurmanluka. Novi Sad je uvek bio otvoren grad koji voli da primi ljude sa strane, naročito iz mesta kakav je Novi Bečej, gde postoji tradicija i duh. Siguran sam da im je prijalo da osete i probaju nešto s čim se ne susreću često, a naročito smo zadovoljni odzivom medija - dodao je Dragan Vukotić.

Tradicionalno, uz podršku opštine Novi Bečej, u utorak 6. decembra zvaničan program manifestacije biće predstavljen i na konferenciji za medije koja će biti održana u svečanoj sali opštinske zgrade u Novom Bečeju s početkom u 13 sati.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan