NS: Radikali traže smenu kompletnog rukovodstva RTV

NS: Radikali traže smenu kompletnog rukovodstva RTV

Srpska radikalna stranka zatražila je smenu kompletnog rukovodstva Radio-televizije Vojvodine, zbog, kako se navodi, tendencioznog izveštavanja, neprofesionalnog odnosa i ignorisanja svih aktivnosti ove političke partie.

- Srpska radikalna stranka izražava zabrinutost i ogorčenje zbog neprofesionalnog, ignorantskog i bezobzirnog stava i izveštavanja velikog broja medija sa prostora AP Vojvodine, koji apsolutno ignorišu sve aktivnosti Srpske radikalne stranke, kao najjače i najbrojnije opozicione političke partije u Narodnoj skupštini Republike Srbije, Skupštini AP Vojvodine i Skupštini grada Novog Sada. Srpski radikali su u apsolutnom medijskom mraku. Medijskom mraku najviše doprinosi i u njemu prednjači Javni servis Radio televizija Vojvodine, koji se pretvorio u glasilo naprednjačkog režima, na kome je zabranjena kritika nesposobne vlasti na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou. Zbog tendencioznog izveštavanja, neprofesionalnog odnosa i ignorisanja svih aktivnosti Srpske radikalne stranke, mi srpski radikali zahtevamo smenu kompletnog rukovodstva Radio televizije Vojvodine – izjavio je na konferenciji za medije Đurađ Jakšić, predsednik Poslaničke grupe "Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka" u Skupštini AP Vojvodine.

Kako se navodi u saopštenju radikala, Jakšić je istakao da se, Radio televizija Vojvodine, u ovoj godini pojavila samo jednom na redovnim konferencijama za medije Srpske radikalne stranke u Novom Sadu, koje se drže svakog ponedeljka. Srpski radikali su, kaže se dalje, u 2017. godini održali preko 30 konferencija, a prvi i poslednji put u ovoj godini, RTV Vojvodine izveštavala sa konferencije Srpske radikalne stranke u Novom Sadu, 3. maja 2017. godine.

- Ne samo što se ne pojavljuju na našim konferencijama za medije, nego ignorišu i naša saopštenja za javnost i izvode sa konferencija. Ako je u pitanju Javni medijski servis, koji se finansira iz budžeta i koji finansiraju građani plaćajući televizijsku pretplatu, onda RTV Vojvodine mora da prati i objektivno izveštava o aktivnostima i političkim stavovima svih parlamentarnih stranaka, a ne isključivo da prati aktivnosti i stavove stranaka koje su deo režima – napomenuo je Jakšić. 

U saopštenju SRS postavlja se pitanje – da li bojkot Srpske radikalne stranke od strane RTV Vojvodine, predstavlja osvetu Javnog servisa zbog oštrog protivljenja srpskih radikala oko izgradnje nove poslovne zgrade Radio televizije Vojvodine, ili je u pitanju, citiramo, "maslo novog glavnog i odgovornog urednika Javnog medijskog servisa, novinara sumnjivih kvalifikacija, koji je, na krajnje volšeban način, prošle godine dobio Oktobarsku nagradu Novog Sada kao najservilniji novinar i 'prvo pero' Srpske napredne stranke". 

- Srpska radikalna stranka zahteva hitnu smenu rukovodstva RTV Vojvodine i zaustavljanje totalnog medijskog mraka. Srpski radikali čvrsto stoje na stavu da izgradnja nove zgrade Radio televizije Vojvodine predstavlja megalomanski, preskup, nepotreban projekat i čist avanturizam Igora Mirovića. Problem smeštaja RTV Vojvodine treba rešiti adaptacijom i uređenjem zgrade novosadskog "Dnevnika" ili zgrade nekadašnjeg Radničkog univerziteta u Novom Sadu – zaključio je na konferenciji za štampu Đurađ Jakšić.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan