NS: Regionalni centar za ekspertizu u obrazovanju za održivi razvoj zvanično počeo s radom

NS: Regionalni centar za ekspertizu u obrazovanju za održivi razvoj zvanično počeo s radom

Prvi zvanični sastanak partnera Regionalnog centra Vojvodine za ekspertizu u obrazovanju za održivi razvoj (RCE Vojvodina) održan je 21. novembra 2016. godine, na Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu.

Cilj ovog događaja bio je da se uspostave mehanizmi aktivne komunikacije partnera RCE Vojvodina mreže, ali i da se šira javnost upozna s planom i programom rada, organizacionom strukturom novonastale institucije, kao i aktivnostima koje su predviđene za budući period. Prvoj, osnivačkoj skupštini RCE Vojvodina prisustvovalo je 16 partnera iz državnog, akademskog, privrednog i civilnog sektora, koji su prepoznali značaj i pružili podršku osnivanju ovakve mreže.


U ime domaćina, prisutne je pozdravio prof. dr Mirko Kulić, rektor Univerziteta Privredna akademija, a zatim su svoja izlaganja predstavili prof. dr Milan Počuča, izvršni direktor i Marko Savić, menadžer projekata RCE Vojvodine, ističući da je sledeći važan korak u realizaciji programa RCE Vojvodina organizovanje Izborne skupštine polovinom februara 2017. godine, kako bi se svi članovi aktivno uključili u realizaciju predstavljenih ciljeva i programa koji doprinose održivom razvoju u ovom delu naše zemlje, i efikasno uticali na rad, delovanje i upravljanje mrežom.

Na sastanku je predloženo i formiranje radnih grupa za inovacije, tehnologije i energetiku, ekološko obrazovanje i zelene škole, društveno odgovorno poslovanje i filantropiju, promociju i medije i za prevenciju stomatoloških oboljenja.


Podsećanja radi, RCE Vojvodine je 2. septembra 2016. godine dobio akreditaciju Univerziteta Ujedinjenih nacija, kao prvi ovakav centar u ovom delu Evrope, a Univerzitet Privredna akademija u Novom Sadu, kao inicijator formiranja RCE Vojvodina, prepoznat je i imenovan za izvršnog sekretara mreže, kao vodeća visokoškolska ustanova na teritoriji AP Vojvodine.

PR tekst

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan