NS: Zbog svađe oko nepropisnog parkiranja kažnjeni i vlasnica vozila i "komunalac"

NS: Zbog svađe oko nepropisnog parkiranja kažnjeni i vlasnica vozila i "komunalac"

Novosađanku Anu Vitomir verbalno je napao komunalni policajac van dužnosti M. K. kada je nepropisno parkirala automobil ispred kolskog ulaza u zgradu u Mornarskoj ulici na Telepu.

Kako piše "Blic", Ana Vitomir je, tražeći zaštitu, slučaj prijavila policiji, ali se našla u čudu kad je na sud pozvana u svojstvu okrivljene za remećenje javnog reda i mira.

- Vozila sam stariju ćerku na trening i budući da smo kasnili, a da nigde u blizini nije bilo mesta za parking, zaustavila sam se ispred kolskog ulaza u zgradu i uključila četiri žmigavca. Odustali smo od treninga jer smo zakasnili i nije nas bilo možda desetak minuta. Kada smo se vratili M. K. nas je verbalno napao. Vređao me je, psovao, pljuvao i govorio da će mi izbušiti gume... Kada smo stigli kući, suprug je pozvao policiju i prijavili smo čitav slučaj.  – izjavila je za "Blic" Ana Vitomir.

Kako javlja novosadski dopisnik ovog beogradskog lista, njoj je prošle nedelje stigla presuda Prekršajnog suda u Novom Sadu kojom su i ona i M. K. osuđeni za remećenje javnog reda i mira.

Kako se navodi u presudi, u koju je uvid imao novinar "Blica", M. K. je kažnjen sa 8.000 dinara zato što je Ani rekao "đubre jedno bezobrazno, izbušiću ti gume", a Ana Vitomir sa 15.000 dinara jer mu je rekla "stoko jedna bezobrazna".

U presudi se, piše "Blic", dodaje i da je M.K. tom prilikom delovao u svojstvu zamenika predsednika Skupštine stanara, te da je njegova obaveza bila da Ani Vitomir ukaže na propust oko nepropisnog parkiranja.

- Interesuje me kakvu poruku naše pravosuđe šalje narodu? Izgleda da uopšte nisam trebala da prijavim čitav slučaj. Deca su mi istraumirana, a ja ih učim da se obrate policiji čim imaju neki problem i da će ih policija zaštititi. Vidim sada kako su nas zaštitili policija i pravosuđe – kaže u neverici Ana Vitomir za "Blic".

Opširnije o ovom slučaju pročitajte ovde.

Oceni vest:
2
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan