NS: ZIG i Poslovni prostor gase se do 1. decembra

NS: ZIG i Poslovni prostor gase se do 1. decembra

Gradska vlast u Novom Sadu ukida dva javna preduzeća – Zavod za izgradnju grada i Poslovni prostor.

Međutim, kako piše portal 021.rs, iako će ova preduzeća prestati da postoje, većina zaposlenih će i dalje sedeti u istim objektima i raditi skoro iste poslove kao i do sad – samo što će ubuduće biti deo Gradske uprave.

Odluka o ukidanju i gašenju ZIG i Poslovnog prostora mora se doneti, jer je Zakon o budžetskom sistemu koji je usvojila Narodna skupština 15. decembra prošle godine, propisao da se indirektnim korisnicima budžetskih sredstava više ne smatraju javna preduzeća, fondovi i direkcije osnovane od strane lokalne vlasti koji se finansiraju iz javnih prihoda, a čija je namena utvrđena posebnim zakonom.

Odbornik DS u Skupštini grada Veljko Krstonošić za 021.rs izjavljuje da je ostalo nekoliko nedelja do gašenja ova dva preduzeća, a da nema nikavih informacija o tome šta gradska vlast planira da uradi sa zaposlenima, kao i šta će biti s poslovima i investicijama koje sprovode ova dva budžetska korisnika.

- Mi danas praktično nemamo nikavu informaciju šta Grad planira da radi sa dva važna javna preduzeća. Ono što smo jedino načuli je da će oni od 1. decembra preći u uprave, ali ne znamo šta će biti dalje sa poslovima koje obvaljaju trenutno. Ono što je zabrinjavajuće je da je sada polovina oktobra, a da se o tome uopšte ne razgovara rekao je Krstonošić.

S druge strane, gradonačelnik Miloš Vučević navodi da još nije sve definisano, ali da je izvesno da će oba preduzeća postati deo Gradske uprave.

- Izvesno je da će oba preduzeća postati deo uprave Grada, a ostaje samo dilema da li će Poslovni prostor celovito ući u Upravu za urbanizam, odnosno da li će delovi ZIG-a biti izdvojeni za održavanje saobraćajnica, odnosno nadzora nad investicijama grada – rekao je gradonačelnik za 021.rs.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan