NS: Značajne olakšice za legalizaciju kuća

NS: Značajne olakšice za legalizaciju kuća

Rešenje problema za 3.000 porodica zbog enormnih troškova legalizacije uskoro pred odbornicima. Predviđeno umanjenje duga za 60 odsto ukoliko se izmiri u celosti.

Rešenje problema za Novosađane koji svoje kuće legalizuju po zakonu iz 2004. godine, odnosno ugovoru o izmirenju troškova na 240 rata, sve je bliže.

Kako je za "Večernje novosti" potvrdio Radomir Ćirilović, predsednik Udruženja za zaštitu potrošača "Prosperitet", predlog konačnog rešenja trebalo bi da se nađe pred odbornicima Skupštine grada do kraja meseca.

Predstavnici udruženja dva puta su se, 10. i 25. aprila, sastali s gradonačelnikom Milošem Vučevićem i njegovim timom saradnika sastavljenim od članova Gradskog veća.

- Uvaženi su svi predlozi građana koji smatraju da su oštećeni – zadovoljan je Ćirilović. - I kod nas će biti oprošteno 60 odsto duga svima koji ga isplate odjednom. Predviđeno je i brisanje svih kamata vlasnicima objekata koji nastave da plaćaju legalizaciju u ratama.

Sagovornik "Večernjih novosti" ističe i da je na ovaj način, posle više od 10 godina, put ka rešenju problema s legalizacijom, koji u Novom Sadu pritiska više od 3.000 porodica, konačno otvoren.

- Moramo, takođe, naglasiti da bi se olakšice u postupku privatizacije odnosile isključivo na sugrađane koji su gradili porodične kuće – naglašava Ćirilović. - Oni su u najvećem problemu.

Ostatak vesti možete pročitati ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dusan

  pre 1728 dana i 3 sata

  Vidim posle godinu dana resen problem e moj gospodine Cirilovicu i udduzenje Prosperitet nema lega od vas

  Oceni komentar:
  0
  4