NSHC: Potrebni volonteri za pomoć starijim osobama

NSHC: Potrebni volonteri za pomoć starijim osobama

U Novom Sadu živi više od 50.000 ljudi starijih od 65 godina, od kojih su neki teško pokretni, bolesni i usamljeni.

Kako bi im se donekle olakšala starost, Novosadski humanitarni centar poziva zainteresovane punoletne građane da se priključe timu volontera i da im na nekoliko sati nedeljno, olakšaju svakodnevicu, javlja RTV.

Ljubav, strpljenje i empatija su potrebni svima, a posebno usamljenim i starijim ljudima. Nekoliko sati poklonjenog vremena nedeljno i te kako može uticati na kvalitet njihovog života, kažu organizatori akcije iz Novosadskog humanitarnog centra.

Volonteri nisu angažovani u kućnim posetama već uglavnom u nekim grupnim aktivnostima koje se tiču kreativnih i muzičkih radionica, različitih edukativnih radionica. Zaista, najrazličitije stvari se rade, od pravljenja lepih predmeta kojima se vežba fina motorika, koja se održava, što za stare osobe jeste zaista važno, pa do muzičkih radionica. Ono što uvek naglašavamo je da primamo volontere od 18 do 88 godina – kaže Daliborka Batrnek Antonić iz Novosadskog humanitarnog centra, a prenosi RTV.

Zainteresovani budući volonteri, koji žele da se priključe Službi kućne nege i pomoći u kući, detaljnije informacije mogu dobiti na brojeve telefona 021 423 021 i 021 423 024.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan