NSZ: Podnošenje prijava i zahteva od ponedeljka moguće putem interneta

NSZ: Podnošenje prijava i zahteva od ponedeljka moguće putem interneta

Nacionalna služba za zapošljavanje Srbije objavila je da će osobe koje traže zaposlenje i poslodavci koji traže radnike od ponedeljka, 11. maja, moći da elektronskim putem podnesu svoje prijave i zahteve.

Osobe koje traže zaposlenje moći će da elektronskim putem izvrše prvu prijavu na evidenciju, podnesu zahtev za ostvarivanje prava na novčanu naknadu za slučaj nezaposlenosti, podnesu zahtev za izdavanje uverenja iz evidencije o nezaposlenosti i završe obuku "Put do uspešnog preduzetnika", precizirano je u saopštenju. 

Poslodavci imaju mogućnost da elektronskim putem dostave prijave potrebe za zapošljavanjem, podnesu zahteve za učešće u programima aktivne politike zapošljavanja, podnesu zahtev za izdavanje mišljenja na Program rešavanja viška zaposlenih i podnesu zahtev za izdavanje dozvole za rad stranca. 

Svi tražioci zaposlenja, kojima je zakazano redovno javljanje u zakonski predviđenim rokovima, biće obavešteni od strane zaposlenih u nadležnim filijalama NSZ o narednom zakazanom terminu za javljanje, elektronskim putem ili putem telefona. 

Prijem klijenata obavljaće se isključivo u situacijama kada ne postoji mogućnost podnošenja zahteva elektronskim putem i u oblastima rada gde je neposredna komunikacija neophodna, i to uz obaveznu primenu i poštovanje svih propisanih epidemioloških mera. 

Informacije o radu Nacionalne službe za zapošljavanje dostupne su na sajtu nsz.gov.rs.

 

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Maxs

  pre 1507 dana i 10 sati

  Ja bi ih kod Miletica Obesila za onu s...r dok neumru.

  Oceni komentar:
  0
  1