Obeležen  Međunarodni  dan osoba sa invaliditetom

Obeležen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je bogatom kulturno-zabavnom programu u organizaciji Saveta za osobe sa invaliditetom Grada Novog Sada povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom u Kulturnoj stanici "Eđšeg".

Osobe sa različitim oblicima invaliditeta svakodnevno nailaze na razne prepreke. Tu smo da ih zajedno, gde god je to moguće, uklonimo i ublažimo i da preko različitih resora, sinhronizovano i planski, učinimo naš grad mestom bez barijera. Hvala vam što svojim primerom pružate motivaciju drugim osobama s invaliditetom da budu jači, bolji, snažniji i srećniji. Želim vam da živite svoj pun potencijal, da uvek budete uvaženi i poštovani, okruženi empatijom i solidarnošću, da stvarate nove uspehe, da širite svoja interesovanja i aktivnosti, da uživate svakog dana u našem lepom gradu. Mi ćemo uvek biti tu da čujemo probleme i izazove sa kojima se suočavate i da se pobrinemo za traženje rešenja – rekao je gradonačelnik. 

U 2023. godini Gradska uprava za sport i omladinu opredelila je skoro devet miliona dinara za osobe sa invaliditetom, a u pogledu zdravstva, Dom zdravlja na Limanu predstavlja primer pristupačnosti s obzirom na to da poseduje stomatološku, kao i ginekološku stolicu koje su prilagođene osobama sa invaliditetom.

Takođe, vodi se računa o parking mestima za osobe sa invaliditetom, a na semaforima se poslednjih desetak godina postavljaju uređaji za slepe i slabovide sa zvučnim signalom.

Prisutnima se u ime Koordinacionog odbora udruženja osoba sa invaliditetom Grada Novog Sada obratila Jelena Radović, a u programu su učestvovali korisnici Dnevnog boravka ŠOSO "Milan Petrović", Društva za podršku osobama sa autizmom, Udruženja za dečiju i cerebralnu paralizu, kao i Galerija OSI Art.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan