Obeležena godišnjica osnivanja Medicinskog fakulteta u Novom Sadu (FOTO)

Obeležena godišnjica osnivanja Medicinskog fakulteta u Novom Sadu (FOTO)

Obilaskom nove zgrade Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, a potom i Svečanom akademijom, obeležena je 61 godina od osnivanja te obrazovne ustanove. Uz predstavnike Pokrajine, Republike i naučno-akademske zajednice, događaju je prisustvovao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, saopšteno je danas iz Gradske kuće.

Prema rečima dekana prof. dr Snežane Brkić, gradnja novog objekta na 2700m2, uz pomoć sredstava Vlade APV u iznosu od 60 miliona dinara i sredstava Fakulteta u istom iznosu, počela je pre godinu dana, a sada je završena prva faza. Kako je rekla, ove godine i Fakultet i APV izdvojili su dodatna sredstva, još po 83 miliona dinara za unutrašnje radove, te se očekuje da objekat otvori vrata za studente u školskoj 2022/23. godini.


– Čestitam Medicinskom fakultetu i Pokrajinskoj vladi na fantastičnom projektu. To je sjajna vest za Fakultet, akademsku zajednicu, ali to je i potencijal koji garantuje zdravstvenu bezbednost naših građana. Ovakve investicije su ulaganje u budućnost u onom najosetlјivijem delu. Kao Grad pomažemo u infrastrukturnom opremanju okoline nove zgrade. Medicinski fakultet je direktna veza sa svim nivoima zdravstvene zaštite, jer kreira kvalitetne kadrove, a pohađa ga najviše stranih studenta u okviru Univerziteta. Dobro je što se ulaže u Stomatološku kliniku i Dečju bolnicu, u toku su radovi na blokovima B i C Kliničkog centra Vojvodine, gradi se nova Kovid bolnica koja će posle biti gradska. Takve su investicije ranije bile nezamislive za naš grad –
izjavio je gradonačelnik Vučević.


Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević naglasio je da su zdravstveni radnici u proteklom periodu pokazali da to nije profesija već istinski poziv.

– To nas ispunjava ponosom i obavezom da radimo i idemo napred ne čekajući bolјe vreme, već radeći u teškom vremenu koje odnosi živote građana i medicinskih radnika koji neumorno rade. Pokrajinska vlada izdvojila je sredstva u visini od 8,4 miliona dinara za projektnu dokumentaciju za Stomatološku kliniku, 67,5 miliona za Dečju kliniku. Zahvalјujući gradonačelniku Vučeviću i predsedniku Vučiću, Novi Sad dobija Kovid bolnicu, što dokazuje da ne čekamo da nešto nestane samo od sebe. Graditelјstvom, lјudima i infrastrukturom radimo na tome da zajedništvom obezbedimo bolјu budućnost – zaklјučio je Milošević, a prenosi Kabinet gradonačelnika Novog Sada.


Foto: Grad Novi Sad

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan